Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Χρέος μας να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις»

Η δήλωση σε εκδήλωση για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου
© EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σε εκδήλωση για τη Σφαγή του Διστόμου για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων 

«Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις», δήλωσε σήμερα (10.6) ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου. 

«Τιμούμε τη μνήμη των Διστομιτών, που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, που είναι φρουρός για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε: 

«Έχουμε χρέος επίσης να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο. Άλλωστε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι εδώ από τη Βοιωτία, -με τον Γιάννη Σταμούλη-, ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα και θα τον ολοκληρώσουμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου
© EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ