- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» στις 17:00
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος - Στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» στις 17:00
Σήμερα Πέμπτη 25/05, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel».
Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00.
Με «ομάδα κρούσης» στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι αναλαμβάνουν την επικοινωνία στα ΜΜΕ
Ομάδα κρούσης με στελέχη που θα αναλάβουν την επικοινωνία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση συνθέτει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου το επόμενο διάστημα να διορθωθούν κατά το δυνατόν όλα τα θέματα οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δυσχερή θέση μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.
Εκτός από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι ούτως ή άλλως είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ορίσει ακόμα επτά με δέκα πρόσωπα, τα οποία θα γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα ειδικά στα θέματα της οικονομίας, τις εργασίας και στο ασφαλιστικό.
Βασική επιδίωξη των στελεχών που θα αναλάβουν αυτό το έργο θα κάνουν στοχευμένες επαφές με ψηφοφόρους όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων προκειμένου να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Ακόμα στην Κουμουνδούρου αναμένεται να υπάρξουν επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι και εταιρείες που θα ασχοληθούν με τη στρατηγική του κόμματος προκειμένου η προεκλογική καμπάνια να είναι στοχευμένη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
«Ισχυρή αντιπολίτευση» το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
Το βασικό αφήγημα με το οποίο θα πολιτευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι «ισχυρή αντιπολίτευση», καθώς θεωρείται απόλυτα ρεαλιστικό από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πέρα από τον βασικό αυτό στρατηγικό άξονα, αναμένεται να υπάρξουν και άλλα διλήμματα που θα αφορούν την ηγεμονία της κυβέρνησης και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενη στο στο αποτέλεσμα των εκλογών, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «στον πολιτικό αγώνα υπάρχουν και νίκες και ήττες». Επεσήμανε ακόμα ότι «καμία πολιτική πορεία δε στέφεται με συνεχείς νίκες, όπως δείχνει η ιστορία όλων των κομμάτων. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε νέες εκλογές. Και θα δώσουμε τη μάχη με όρους προγραμματικούς, για τα πραγματικά επίδικα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και για τα οποία έχουμε απαντήσεις».
Όλγα Γεροβασίλη: Οι πολίτες μας είπαν: «Αλλάξτε» - Τι δηλώνει για το θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα το πήραμε. Οι πολίτες μας είπαν: "Αλλάξτε"! Κι εμείς είμαστε σε θέση να το κάνουμε και εν κινήσει. Και θα το κάνουμε». Αναφερόμενη στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «δεν εκπέμψαμε με ισχυρό τρόπο τη θετική μας ατζέντα. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο στην τεχνική πλευρά των εκλογών και όχι στο πρόγραμμά μας αυτό καθ' εαυτό και σε ό,τι είχαμε να προτείνουμε στην ελληνική κοινωνία, τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι προτάσεις θεμελιώδεις και αναγκαίες».
Η Ολγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στο θέμα της αντικατάστασης του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είναι ένας νέος ηγέτης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα παλιό κόμμα. Είναι ένας ισχυρός ηγέτης που ανέδειξε το κόμμα σε κυβερνητική δύναμη και τέλος είναι ο μόνος πρωθυπουργός της μοναδικής κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, σε ράγες ανάπτυξης, με την κοινωνία όρθια και γεμάτα ταμεία. Αυτός ο ηγέτης δεν φυγομαχεί. Θα παραμείνει στη θέση του και θα δώσει αυτή τη μάχη. Ανέλαβε την ευθύνη του ως Πρόεδρος. Από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αναλογικές ευθύνες και σε πολλούς από εμάς. Τις οποίες επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το κάνουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.