Πολιτικη & Οικονομια

«Eγγραφή ετεροδημοτών για τις δεύτερες εκλογές»: Το ΥΠΕΣ προειδοποιεί για ψευδή φήμη

Διακινείται ψευδής εικόνα στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάλπη με ψηφοδέλτια
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Eκλογές 2023: Ψευδής εικόνα που κυκλοφορεί στα social media «ενημερώνει» ότι δήθεν ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για τους ετεροδημότες

Την προσοχή των πολιτών εφιστά το υπουργείο Εσωτερικών για φήμη που κυκλοφορεί στα social media ότι δήθεν οι ετεροδημότες μπορούν να γραφτούν για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι με βάση τη φήμη αυτή, η δήθεν εγγραφή στην πλατφόρμα ετεροδημοτών για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές ενημερώουν ότι πρόκειται για ψευδής και ανυπόσταση φήμη. 

«Λαμβάνοντας υπόψη το υποθετικό σενάριο ότι οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή (Α' αναθεώρηση 2023)», επισημαίνεται σε άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Και καταλήγει: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Δείτε την ψευδή εικόνα που διακινείται στα social media:

«Eγγραφή ετεροδημοτών για τις δεύτερες εκλογές»: Το ΥΠΕΣ προειδοποιεί για ψευδή φήμη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ