Πολιτικη & Οικονομια

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές σε Αττική, Αθήνα, Πειραιά

Όλα τα ονόματα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023: Ποιοι εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας
© EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκλογές 2023: Ποιοι βγήκαν νικητές στη «μάχη» του σταυρού στις περιφέρειες της Αθήνας

Πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οδηγούν την κούρσα του σταυρού στις μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας στις εκλογές 2023.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προηγούνται σε σταύρους στις περιφέρειές τους, ενώ αρκετά γνωστά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένουν εκτός Βουλής.

Στο ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος δείχνει να κερδίζει τη μάχη του σταυρού στην Α' Αθηνών.

Α' Αθήνας

Στην Α' Αθήνας, με ενσωματωμένο το 99,65% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 42,18% και εξασφαλίζει 7 έδρες. Στη σταυροδοσία προηγούνται (με σειρά κατάταξης) οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,55% λαμβάνει 3 έδρες, τις οποίες εξασφαλίζουν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 8,59% και λαμβάνει μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 6,71% και επίσης μία έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο Παύλος Γερουλάνος.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το ΜέΡΑ25 με 3,60% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,35%, τα οποία δεν καταλαμβάνουν έδρα καθώς δεν πέρασαν τον πήχη του 3%.

Μία έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση με 3,04%, εκλέγοντας τον Βασίλη Γραμμένο.

Βόρειος Τομέας Αθηνών

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στο 99,59% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ πετυχαίνει ποσοστό 46,02% και λαμβάνει 9 έδρες. Στη σταυροδοσία προηγούνται οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Κουμουτσακος και Άρια Αγάτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,75% καταλαμβάνει τρεις έδρες. Τις δύο πρώτες καταλαμβάνουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αθηνά Λινού. Μάχη στήθος με στήθος δίνουν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Κώστας Ζαχαριάδης, με την πρώτη να προηγείται με μόλις 40 ψήφους διαφορά.

Το ΚΚΕ έλαβε ποσοστό 8,63% και δύο έδρες, τις οποίες λαμβάνουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως αρχηγός και η Αφροδίτη Κτενά.

Το ΠΑΣΟΚ με 7,42% λαμβάνει μία έδρα, την οποία θα λάβει η Μιλένα Αποστολάκη.

Μία έδρα λαμβάνει και η Ελληνική Λύση με 2,69%, την οποία λαμβάνει ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Δυτικός Τομέας Αθηνών

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στο 99,72% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ προηγείται με 34,46% και λαμβάνει 5 έδρες. Στη σταυροδοσία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός του κόμματος και ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Λοβέρδος και Μαρία Συρεγγέλα. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει την έδρα στις άλλες περιφέρειες που κατεβαίνει, τότε μια θέση στη Βουλή διεκδικεί και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,70% καταλαμβάνει τρεις έδρες τις οποίες παίρνουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννης Δραγασάκης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο με 11,43% κερδίζει δύο έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν η Βιβή Δάγκα και ο Γιώργος Πέρρος.

Το ΠΑΣΟΚ με 8,80% λαμβάνει μία έδρα και εκλέγει τη Νάντια Γιαννακοπούλου.

Άλλη μία έδρα λαμβάνει και η Ελληνική Λύση με 4,09%. Την έδρα παίρνει η Μαρία Αθανασίου.

Νότιος Τομέας Αθηνών

Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τον Νότιο Τομέα Αθηνών, με ενσωματωμένο το 99,66% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ με 41,56% λαμβάνει 11 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,54% παίρνει 4 έδρες, το ΚΚΕ με 9,69% λαμβάνει 2 έδρες και από μία έδρα παίρνουν το ΠΑΣΟΚ με 7,54% και η Ελληνική Λύση με 3,36%.

Στη σταυροδοσία, από τη ΝΔ προηγούνται οι Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσος Γαϊτάνης και Ιωάννης Γκελεστάθης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προηγούνται οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας.

Από το ΚΚΕ εκλέγονται η Σεμίνα Διγενή και ο Χρήστος Κατσώτης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την έδρα καταλαμβάνει ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ωστόσο εάν επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου ή της Α' Θεσσαλονίκης, τότε τη συγκεκριμένη θα πάρει ο Παύλος Χρηστίδης.

Τέλος, την έδρα της Ελληνικής Λύσης καταλαμβάνει η Νίκη Αγιοστρατίδου.

Ανατολική Αττική

Στην Ανατολική Αττική με ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων σε ποσοστό 100% και συμμετοχή 70,78% επί των 344.538 εγγεγραμμένων, η δύναμη των κομμάτων σε ποσοστά, έδρες και οι υποψήδιοι έχουν ως εξής:

  • Η ΝΔ με 45,51% και 7 έδρες: Ζαχαράκη Σοφία, Βορίδης Μάκης, Πέτσας Στέλιος, Βλάχος Γιώργος, Οικονόμου Βασίλης, Κόλλια Βάσω, Κατσανδρή Αικατερίνη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 17,62% και 2 έδρες: Καραμέρος Γιώργος και Σπίρζτης Χρήστος.
  • Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 8,15% και μία έδρα: Χριστοδουλάκης Εμαννουήλ.
  • Το ΚΚΕ με 6,86% και μία έδρα: Γκιόκας Ιωάννης.
  • Η Ελληνική Λύση με 4,89% και μία έδρα: Φωτόπουλος Στυλιανός.

Δυτική Αττική

Στην Δυτική Αττική με 100% ενσωμάτωση εκλογικών τμημάτων και συμμετοχή 65,65% επί των 126.454 εγγεγραμμένων η εικόνα των κομμάτων σε έδρες και βουλευτές είναι:

  • ΝΔ με 41,90% και 2 έδρες: Κώτσηρας Γεώργιος, Μπούρας Αθανάσιος
  • ΣΥΡΙΖΑ με 18,20% και 1 έδρα, Τσίπρας Γεώργιος
  • ΚΚΕ με 9,13% και 1 έδρα, Τσοκάνης Χρήστος

Χωρίς να κερδίζουν έδρα, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,47%, η Ελ. Λύση με 6,62% και η Πλεύση με 3,08%.

Α' Πειραιά

Στην Α' Πειραιά, με ενσωματωμένο το 99.73% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 48,54% και τρεις έδρες, ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 18,20% και το ΚΚΕ με 7,44%.

Ο Κώστας Κατσαφάδος και η Δόμνα Μηχαηλίδου φαίνεται πως εξασφαλίζουν με άνεση τις πρώτες δύο θέσεις. Μετά από μεγάλη μάχη με τον Νίκο Μανωλάκο, η τρίτη έδρα πηγαίνει στον Νίκος Βλαχάκο.

Την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλαμβάνει ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, εκτός και αν επιλέξει την έδρα των Σερρών ή των Δωδεκανήσων, οπότε για τη θέση επικρατέστερος είναι ο Θοδωρής Δρίτσας.

Για την έδρα του ΚΚΕ προηγείται με διαφορά ο Νίκος Αμπατιέλος.

Β' Πειραιά

Στην Β' εκλογική περιφέρεια Πειραιά, με ενσωματωμένο το 99,41% των τμημάτων, η ΝΔ με 37,46% κερδίζει τρεις έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,73% δύο έδρες, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση.

Οι Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Δημήτρης Μαρκόπουλος κερδίζουν άνετα μια θέση στη Βουλή με τη ΝΔ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τις έδρες κερδίζουν η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης, από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης και από την Ελληνική Λύση η Σοφία - Χάιδω Ασημακοπούλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ