- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης ήθελε ένα εύκολο ΠΑΣΟΚ, ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλος της ΝΔ»
Τι είπε για παρακολουθήσεις και ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Ανδρουλάκης: Την κλήση της εισαγγελέως της ΕΥΠ από τη Δικαιοσύνη ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλώντας για το ζήτημα των παρακολουθήσεων
Eπίθεση προς τον Κυριάκο Μητοτσάκη εξαπέλυσε απόψε από τα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον ότι στόχος του είναι να μην ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να έχει προνομιακό αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αγωνία του είναι μόνο μία: να μην αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζει καλά ποιος είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζει, επίσης, καλά ότι αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση, ήδη η κυβέρνηση του θα αποτελούσε παρελθόν υπό το βάρος των σκανδάλων των τελευταίων μηνών. Ο μόνος που τον κρατά όρθιο είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντιπολίτευση χωρίς έρμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι κατα την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος δεσμεύτηκε ότι δεν θα είναι δεκανίκι. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Ένα "εύκολο" ΠΑΣΟΚ, έναν "στρατηγικό σύμμαχο". Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία, κοινωνική ρίζα και αξιοπρέπεια. Θα μιλάει τον λόγο της προόδου και της αλήθειας χωρίς να μετράει το κόστος», συμπλήρωσε.
Ομιλία στα ΧανιάΟμιλία στα Χανιά #live
Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Saturday, May 13, 2023
Δεν άφησε στο απυρόβλητο τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ακούω τους επικοινωνιακούς βραχίονες του κ. Τσίπρα να μιλούν για "εκβιαζόμενους" και για "πιασμένους". Εμείς μόλις υπήρξε ηθικό ζήτημα, την επόμενη ημέρα όποιος είχε προσβάλλει τον ελληνικό λαό, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων μας. Ποιος είναι ο "πιασμένος" και ο "εκβιαζόμενος"; Είναι αυτός, που ο κολλητός του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο αλλά αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει να κοσμεί τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ο αγώνας του είναι «απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας που, αντί για ενότητα και προοπτική, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και επιλέγουν μόνο τον διχασμό και την τοξικότητα. Αντί για ελπίδα, επενδύουν στον φόβο. Δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν το ψηφιακό τους παρακράτος για να κατακτήσουν την εξουσία».
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να μη φοβηθούν την κινδυνολογία της τελευταίας στιγμής και να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Λέω, λοιπόν, κι εδώ από τα Χανιά, από την πατρίδα μας την Κρήτη: Μην ενδώσετε στην τρομοκρατία και τον φόβο. Επενδύστε στην ελπίδα και την προοπτική για εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Θυμηθείτε ποια είναι η παράταξη, που έδωσε αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Ποια είναι η παράταξη, που έφτιαξε τα μεγάλα έργα. Ποια είναι η παράταξη, που έφερε την ποιοτική δημοκρατία και ποιοι είναι εκείνοι, που μας καταδικάζουν σε μια χώρα χαμένων ευκαιριών».
«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να χαλάσει τα σχέδια της εγχώριας ελίτ, που θέλει ισχυρό τον Μητσοτάκη και χορηγό τον Τσίπρα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρός λαός. Αυτοί είμαστε. Το λαογέννητο Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου αγκαλιάζει ξανά τις αγωνίες, τις ελπίδες και την προοπτική κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα», υπογράμμισε.
«Η Δικαιοσύνη να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ»
Για το ζήτημα των υποκλοπών, μίλησε για ομολογία του πρωθυπουργού για παράνομη παρακολούθηση του: «Περιμένω η Δικαιοσύνη να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ, που με χρέωσε ως "εθνικό κίνδυνο" για να "νομιμοποιήσει" την παρακολούθησή μου στη διάρκεια των δημοκρατικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα είμαστε η παράταξη που θα εγγυηθεί το τέλος αυτής της θεσμικής παρακμής. Δεν ξεχνά ο λαός τι σημαίνει Δεξιά. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να αποδείξουμε ότι αυτή η παράταξη, με την αναγέννηση της, θα δείξει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και όχι βέβαια οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας».
Στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ ζητώντας να το εμπιστευτούν και καταγγέλλοντας παράλληλα όσους καπηλεύονται τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ο κ. Μητσοτάκης συγκυβερνά με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Φιλελεύθερος το παίζει, αλλά τα τρία κορυφαία υπουργεία τα έχουν τα "παιδιά" του Καρατζαφέρη. Ο κ. Τσίπρας έχει προοδευτικούς, κεντροαριστερούς στα ψηφοδέλτια του; Βρείτε μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έναν ακροδεξιό και να τα συγκρίνουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη είναι η προοδευτική δύναμη της χώρας, γιατί δεν έχει υποψήφιους, κ. Τσίπρα, ούτε Αντώναρους ούτε τα "ορφανά" του Καμμένου. Μαθήματα προοδευτισμού στο κόμμα σας, όχι στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.