- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλληνες ή Εθνικό Κόμμα Έλληνες; Ο Άρειος Πάγος εξετάζει τις προσφυγές Κασιδιάρη και Μιχάκη
Διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων
Εκλογές 2023: Ο Δημήτρης Μιχάκης έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο τελευταίος έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του πρώτου. Και οι δύο προσφυγές εξετάζονται από τον Άρειο Πάγο.
Από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εξετάζονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι προσφυγές του Δημήτρη Μιχάκη του κόμματος «Έλληνες» και του Ηλία Κασιδιάρη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», τις οποίες έχουν καταθέσει ο ένας εις βάρος του άλλου.
Αναλυτικότερα, με την προσφυγή του ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας «Έλληνες» από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
Επιπλέον, ο ίδιος ζητεί να αφαιρεθεί η επωνυμία «Έλληνες» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, αξιώνει από τον ιδρυτή του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» να αναγνωρίσει με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης ότι το κόμμα «Έλληνες» υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.
Από την άλλη, στη δική του προσφυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι το κόμμα «Έλληνες» έχει σήμα που προσιδιάζει με αυτό της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές, και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.
«Κόπηκε» το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου
Σημειώνεται ότι χτες «κόπηκε» από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, λόγω συμβόλου και ονόματος.
Είχε προηγηθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, το οποίο υποστηρίζει πως οι κύριοι Μπογδάνος - Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Τελικά, ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.
Τέλος, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γρίφος της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Τι είναι καλοκαίρι για τα παιδιά και λύση για τους γονείς;»
Παρέμβαση στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Οι προθεσμίες εκπνέουν σύντομα και η διαδικασία επιλογής είναι αυστηρή
Επίθεση προς Φάμελλο τον οποίον κατηγόρησε για «μικρότητα και αναξιοπρέπεια»
Tι υποστήριξε γιατρός των ΤΕΠ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις κατά αμάχων στο Κίεβο
Παραδόθηκε το σκάφος «Σύρνα» του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή
Έργα-μαμούθ 1 δισ. ευρώ στην Ανατολική Αττική
Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού
Ποια ανοίγουν και ποια θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει με τα εισοδηματικά κριτήρια
Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής
Ο υπουργός Ανάπτυξης στο εργοστάσιο του Ομίλου Cenergy Holdings στο Σουσάκι Κορινθίας
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα Ροβιές - Ήλια στην Εύβοια
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της ΚΟ
Πόσοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Το «αντίο» του πρωθυπουργού στην ηθοποιό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.