Πολιτικη & Οικονομια

Έλληνες ή Εθνικό Κόμμα Έλληνες; Ο Άρειος Πάγος εξετάζει τις προσφυγές Κασιδιάρη και Μιχάκη

Διαμάχη μεταξύ των δύο κομμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εκλογές 2023: Ο Δημήτρης Μιχάκης έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο τελευταίος έχει καταθέσει προσφυγή σε βάρος του πρώτου. Και οι δύο προσφυγές εξετάζονται από τον Άρειο Πάγο.

Από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εξετάζονται το μεσημέρι της Παρασκευής οι προσφυγές του Δημήτρη Μιχάκη του κόμματος «Έλληνες» και του Ηλία Κασιδιάρη του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», τις οποίες έχουν καταθέσει ο ένας εις βάρος του άλλου.

Αναλυτικότερα, με την προσφυγή του ο Δημήτρης Μιχάκης ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας «Έλληνες» από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Επιπλέον, ο ίδιος ζητεί να αφαιρεθεί η επωνυμία «Έλληνες» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου άλλου έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα, αξιώνει από τον ιδρυτή του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» να αναγνωρίσει με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης ότι το κόμμα «Έλληνες» υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Από την άλλη, στη δική του προσφυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι το κόμμα «Έλληνες» έχει σήμα που προσιδιάζει με αυτό της Βεργίνας, ότι δεν έχει συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι προσχηματική η δήλωση συμμετοχής του στις εκλογές, και τέλος ότι δεν έχει τις απαιτούμενες από τη νομοθεσία 200 υπογραφές.

«Κόπηκε» το κόμμα Μπογδάνου - Εμφιετζόγλου

Σημειώνεται ότι χτες «κόπηκε» από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, λόγω συμβόλου και ονόματος.

Είχε προηγηθεί προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, το οποίο υποστηρίζει πως οι κύριοι Μπογδάνος - Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα. Τελικά, ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα.

Τέλος, κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ