Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα το «αντιστάρ» ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Τα έξι πρώτα ονόματα - Στις 10.30 τα αποκαλυπτήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα είναι ανάμεσα στα έξι πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
© SOOC/George Vitsaras

Εκλογές 2023: Ποιοι θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, στις 10:30, θα παρουσιαστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Όπως είχε δηλώσει πριν μέρες ο πρωθυπουργός, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα κινείται σε μια λογική «αντιστάρ system». Σε αυτό, δηλαδή, θα περιλαμβάνονται «άνθρωποι καταξιωμένοι με αποτύπωμα και έργο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, όχι αναγνωρίσιμοι».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ίσως θα πρέπει να googlάρετε» κάποιους από τους υποψήφιους στο Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν και πολιτικοί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του, αν και «δεν θα τους χαρακτήριζα σταρ».

Οι τρεις πρώτες γυναίκες του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Στις πρώτες έξι, δυνητικά εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου αυτού θα βρίσκονται τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής θα είναι μια γυναίκα με επιστημονικό υπόβαθρο, η οποία θα συμβολίζει τη διεύρυνση του κόμματος.

Ψηλά στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου θα βρίσκεται η Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και σήμερα είναι γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Η τρίτη γυναίκα σε εκλόγιμη δυνητικά θέση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον άνθρωπο πίσω από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», η οποία δημιουργήθηκε το 2019 και αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs7om8lauaop)

Τα ονόματα των ανδρών

Ανάμεσα στους τρεις άνδρες που θα βρίσκονται στις τρεις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας βρίσκεται καταρχάς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης.

Σε μια από τις πρώτες θέσεις θα βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, το όνομα του οποίου ακουγόταν εδώ και καιρό για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Θα καταλαμβάνει την εκλόγιμη θέση του εκπροσώπου των αποδήμων.

Την τριάδα των πρώτων ανδρών του Επικρατείας θα συμπληρώνει ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Ποιος θα είναι στην τιμητική θέση

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, όπως επίσης και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.

Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Τέλος, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από τον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό. Μια από αυτές αναμένεται να είναι η Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΝΔ στο Παρίσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ