Πολιτικη & Οικονομια

«Όχι» από Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη στην πρόταση Τσίπρα για «κυβέρνηση ανοχής»

Οι θέσεις ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκλογές 2023: Οι αρχηγοί των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 απορρίπτουν την πρόταση Τσίπρα για μια τετρακομματική «προοδευτική διακυβέρνηση»

To σενάριο μιας «προοδευτικής διακυβέρνησης», σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, προώθησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Ωστόσο, αφενός ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης απέρριψαν την πρόταση αυτή με σημερινές τους δηλώσει, αφετέρου ο Νίκος Ανδρουλάκης και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σούπερ μάρκετ»

Μιλώντας χτες από τα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε τα εξής: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη και όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια της δραχμής».

Παράλληλα, σε χτεσινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Δουδώνης, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι δεν υφίσταται σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του ΜΕΡΑ25.

«Η απάντηση είναι όχι. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα σούπερ μάρκετ. Είναι ένα κόμμα αρχών, με πολύ μεγάλη διαδρομή το οποίο έχει θέσει πάντα τα καίρια ερωτήματα για τον τόπο, δίνοντας και τις απαντήσεις όταν ο λαός το τίμησε με μεγάλες πλειοψηφίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλη ιστορία, αλλά και τεράστιο μέλλον γιατί στηρίζεται σε στέρεες αξιακές βάσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Κουτσούμπας: «Μούφα» η δήθεν προοδευτική κυβέρνηση Τσίπρα

«Μούφα» χαρακτήρισε τη «δήθεν προοδευτική κυβέρνηση του κύριου Τσίπρα» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κουτσούμπας άφησε αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι δεν ήταν «ούτε προοδευτική, ούτε αριστερή».

«Ήταν όχι απλά μούφα, ήταν και η χειρότερη κυβέρνηση και το χειρότερο μνημόνιο που έφερε όλων των εποχών. Μάλιστα, μερικοί που ήταν τότε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, κορυφαίοι υπουργοί μάλιστα, αυτήν την αποτυχημένη, τη χρεοκοπημένη πολιτική του τότε, του 2015, την παρουσιάζουν ξανά με τυχοδιωκτικό τρόπο, ενώ έχουν και οι ίδιοι ευθύνη, όπως και ο κος Τσίπρας, όπως και άλλα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί, αναφέρομαι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΜέΡΑ25, ή στελέχη της ΛΑΕ που συμμετέχουν τώρα με τον κο Βαρουφάκη στο ΜέΡΑ25 και την ξαναφέρνουν πάλι να την προτείνουν στον ελληνικό λαό, δήθεν ότι αποτελεί ρήξη απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ευρώ, για την οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βαρουφάκης: Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή

Τέλος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στο Μενίδι σήμερα και έβαλε τέλος στα σενάρια που διακινούνται περί συνεργασίας ή ακόμα και ανοχής.

«Πραγματικά έχω κουραστεί. Όχι, δεν θα κάνουμε συνεργασία. Γιατί να κάνουμε συνεργασία; Να συνεργαστούν αυτοί. Τι διαφορά έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ; Και για να μην αφήνω καμία σκιά, επειδή λένε για ανοχή: καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρουφάκης.