- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουτσούμπας: «Μούφα» η προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκλογές 2023 - Δημήτρης Κουτσούμπας: Η προοδευτική διακυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μούφα»
«Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατός ο λαός στα δύσκολα που έρχονται και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ. Παράλληλα, κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ και με κριτήριο ψήφου ότι «δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε ονομάζεται προοδευτική, είτε ονομάζεται δημοκρατική, είτε ονομάζεται δήθεν ειδικού σκοπού».
«Το ΚΚΕ θα είναι μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι θα έχουμε προδώσει τον λαό αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο.
«Μούφα» η προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Χαρακτήρισε «μούφα» τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι «έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου». «Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και έφερε το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών», είπε ο Δημήτρης Κουστούμπας.
Για τις εξελίξεις με το ναζιστικό μόρφωμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασσιδιάρη, που ανακοίνωσε και επισήμως μέσα από της φυλακές όπου εκτίει την ποινή του, την υποψηφιότητά του με το κόμμα «Έλληνες» και Πρόεδρο τον καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα. Υπογράμμισε ότι το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον σημείωσε τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της.
Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε ότι είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.