- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Politico: Η Εύα Καϊλή ερευνάται και για άλλη υπόθεση εκτός από το Qatargate
Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Politico - Εύα Καϊλή: Νέα έρευνα για την ευρωβουλευτή εκτός του Qatargate - Οι πληροφορίες για την υπόθεση
Αντιμέτωπη με νέα έρευνα φέρεται να βρίσκεται η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με το Politico, η ευρωβουλευτής είναι στο στόχαστρο ποινικής έρευνας για «ύποπτες πληρωμές» που αφορούν τέσσερις πρώην βοηθούς που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 έως και το 2020.
Το ρεπορτάζ του Politico αναφέρει ότι, σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η Εύα Καϊλή βρίσκεται υπό έρευνα για τρεις ύποπτες δραστηριότητες: αν παραπλάνησε το Κοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν πήρε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για δήθεν επαγγελματικά ταξίδια και αν πήρε επίσης μίζα από τους μισθούς των συνεργατών της. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε αντίστοιχη έρευνα που διενεργήθηκε για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, χωρίς, ωστόσο, να αποδεικνύονται τα όσα ερευνήθηκαν από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι ευρωπαϊκές Αρχές. Σύμφωνα με την έρευνα που ήδη είχε δημοσιευτεί η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φαίνεται ότι χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ».
Σύμφωνα με το Politico, ενώ πλέον όλα τα ύποπτα πρόσωπα για το Qatargate έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, χωρίς να έχουν σημειωθεί νέες συλλήψεις από τον Φεβρουάριο, οι αρχές στρέφουν τις έρευνες τους στην υπόθεση αυτή. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές, στην επιτροπή νομικών υποθέσεων, αναμένεται να συζητήσουν την υπόθεση Καϊλή κεκλεισμένων των θυρών για πρώτη φορά την Τρίτη.
Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό, μάχεται επί του παρόντος να διατηρήσει την ασυλίας της — ένα προνόμιο που παρέχεται στους ευρωβουλευτές. Οπως, όμως, αναφέρει το Politico, η εισαγγελία της ΕΕ, η οποία ερευνά εγκληματικές απάτες που συνδέονται με ευρωπαϊκά κονδύλια, αναφέρει ότι η έρευνά εδράζεται σε «στέρεο έδαφος». «Η τρέχουσα έρευνα αφορά σοβαρές υποψίες για επανελαμβανόμενη απάτη και άλλες σοβαρές παρατυπίες», φέρεται να λέει η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, Laura Kövesi, στην επιστολή που επικαλείται το Politico, η οποία εστάλη στο Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο και ζητούσε την άρση της ασυλίας τόσο της Καϊλή όσο και της Σπυράκη.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, πάντως, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για το άρθρο του Politico. Η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, φέρεται να έχει υποσχεθεί ότι θα αποπληρώσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη οφειλή και να συμμορφωθεί με οποιεσδήποτε συστάσεις. Η Μαρία Σπυράκη από την πλευρά της, τόνισε στο Politico ότι η υπόθεσή της δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Καϊλή και επεσήμανε ότι δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για μίζες.
Με πληροφορίες από το Politico
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.