Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Οικονόμου: Καλύτερη σε κάθε τομέα η Ελλάδα του 2023

Στον Άκη Σκέρτσο η σκυτάλη του κυβερνητικού εκπροσώπου ενόψει εκλογών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου - Τι είπε για τα διλήμματα των εκλογών και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Γεωργούλη.
Την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

H τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου - Τι είπε για τα διλήμματα των εκλογών και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Γεωργούλη

Την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς ενόψει των εκλογών τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Άκης Σκέρτσος.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21 Μαΐου. Σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω, στο επαχθές χθες. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, υψηλής ανεργίας σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων. Σε μια Ελλάδα αδύναμη στο περιθώριο της Ευρώπης», τόνισε στην εισήγησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι πολίτες θυμούνται από την τετραετία του κ. Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται τον νόμο Κατρούγκαλου με τις περικοπές και την προσωπική διαφορά, θυμούνται την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της ανεργίας. Θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα και το δράμα της Μόριας και της Ειδομένης», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019».

«Οι πολίτες ξέρουν ποιοι τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους και τις ξεπέρασαν και ποιοι έκαναν στην κυβέρνηση ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση. Γνωρίζουν ποιος έχει αξιοπιστία όταν δεσμεύεται για το μέλλον του τόπου και τίνος τα λόγια είναι κούφια, οι θεωρίες του συνταγές επιστροφής στο χθες που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω. Γι’ αυτό και θα μας εμπιστευθούν, γι’ αυτό και θα δώσουν τη στήριξή τους στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs1kl24kbz61)

Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα τέσσερα αυτά χρόνια σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες.

«Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να επικρίνει τη στήριξη της κοινωνίας μιλώντας απαξιωτικά για κουπόνια, παραγνωρίζοντας σκόπιμα τα μόνιμα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει. Παραγνωρίζει τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αγνοεί τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, παραγνωρίζει τη δραστική μείωση της ανεργίας. Ξεχνά ότι αυτά που δίνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται δεν είναι προϊόν υπερφορολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και επικρίνουν τα μέτρα αυτά διότι οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ούτε να τα εμπνευστούν, ούτε να τα εφαρμόσουν. Διότι πολύ απλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα άλμα στην ανάπτυξη που έκανε η χώρα αλλά και στην ψηφιοποίηση στους μηχανισμούς του κράτους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και τον περιορισμό των παράτυπων μεταναστών και την καταψήφιση της τροπολογίας Παπαδημούλη.

Οικονόμου: Η Ν.Δ. δεν θα εργαλειοποιήσει το θέμα Γεωργούλη, αλλά υπάρχουν ζητήματα που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του

«Εξ αρχής είπαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εργαλειοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του», είπε απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Αυτό που υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα κατήγγειλαν την κυβέρνηση στον παρελθόν, όταν είχαν "σταυρώσει" την κ. Μενδώνη. Δεύτερον, αν αποδειχτεί ότι οι καταγγελίες ευσταθούν τι σημαίνει; Θα πρέπει να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών, όπως έκαναν στελέχη του στο παρελθόν; Δεν αισθάνονται ανάγκη να απολογηθούν; Τρίτον, δύο μέτρα και σταθμά για απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια. Ορθά απέβαλλαν τον ευρωβουλευτή που είναι υπό έρευνα. Υπάρχει και άλλο στέλεχος, ο Νίκος Παππάς, που έχει καταδικαστεί με 13-0 και είναι ακόμη στην πρώτη γραμμή. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, εκεί προφανώς και δεν υπάρχουν διαφωνίες είμαστε όλοι με το θύμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ