Πολιτικη & Οικονομια

Νέα μήνυση Καμπούρη στον «μέγα υβριστή της ορθοδοξίας» Πέτρο Τατσόπουλο

Ξανά στο στόχαστρο του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης ο γνωστός συγγραφέας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Τατσόπουλος: Μηνυτήρια αναφορά Καμπούρη εναντίον του «μέγα υβριστή της ορθοδοξίας» - Ζητά να εφαρμοστεί στην περίπτωσή του ο αντιρατσιστικός νόμος.
Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου κατέθεσε ο Φίλιππος Καμπούρης © Theodore Manolopoulos/SOOC

Πέτρος Τατσόπουλος: Μηνυτήρια αναφορά Καμπούρη εναντίον του «μέγα υβριστή της ορθοδοξίας» - Ζητά να εφαρμοστεί στην περίπτωσή του ο αντιρατσιστικός νόμος

Λίγους μόλις μήνες μετά τη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, έπειτα από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στρέφεται ξανά εναντίον του κ. Τατσόπουλου.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Φίλιππος Καμπούρης γνωστοποιεί ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά «κατά του μέγα υβριστή της ορθοδοξίας», ο οποίος φέρεται από το στέλεχος του κόμματος Βελόπουλου να προσβάλλει τη χριστιανική πίστη.

Στην ανάρτησή του, ο Φίλιππος Καμπούρης ζητά να εφαρμοστεί στην περίπτωση Τατσόπουλου ο αντιρατσιστικός νόμος, ο οποίος παρεμπιπτόντως, όταν ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή, τον Σεπτέμβριο του 2014, βρήκε ένθερμο θιασώτη και ειδικό αγορητή εκ μέρους των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών στο πρόσωπο του Πέτρου Τατσόπουλου.

Η ανάρτηση του Φίλιππου Καμπούρη για τον Πέτρο Τατσόπουλο:

«Μόλις κατέθεσα στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά του Πέτρου Τατσόπουλου και ζήτησα να εφαρμοστεί επιτέλους ο αντιρατσιστικός νόμος κατά του μέγα υβριστή της ορθοδοξίας, ο οποίος συνέχισε με τον χειρότερο τρόπο να επιτίθεται και να προσβάλει την πίστη και τη θρησκεία μας».

ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ...

Posted by Καμπούρης Φίλιππος - Υπ. Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών - Ελληνική Λύση on Tuesday, April 18, 2023

»Δεν σεβάστηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν σεβάστηκε τη γιορτή όλων των ορθόδοξων χριστιανών. Αποκάλεσε απάτη το άγιο φως, αμφισβήτησε με τον χειρότερο τρόπο τον Ιησού Χριστό μας, υβρίζει αγίους και σύμβολα της πίστης μας. Έως εδώ!!!»

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΥΒΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Σχολιάζοντας καυστικά τη μηνυτήρια αναφορά του υποψήφιου της Ελληνικής Λύσης, ο Πέτρος Τατσόπουλος σημειώνει μεταξύ άλλων στο Facebook: «Χαίρομαι που εξακολουθώ και συμβάλλω εποικοδομητικά στην προεκλογική εκστρατεία του Φίλιππου Καμπούρη».

Σήμερα (18/4/2023) ο Φίλιππος Καμπούρης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του "μέγα υβριστή της Ορθοδοξίας" (εγώ είμαι...

Posted by Petros Tatsopoulos on Tuesday, April 18, 2023

Πέτρος Τατσόπουλος: Η σύλληψη μετά τη μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, συνελήφθη στις 30 Ιανουαρίου, μετά από μήνυση του τηλεοπτικού παρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η σύλληψη έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο Κολωνάκι, μετά από εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

Η υπόθεση μάλιστα είχε απασχολήσει και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης»:

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

»Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης» είχε αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ