- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα νούμερα της Εβδομάδας | 13 - 19 Απριλίου 2023
9 εκατομμύρια σε τέσσερις μήνες κέρδισε ο Λευτέρης Πανταζής από την κολόνια ΛΕ-ΠΑ
Τα νέα της εβδομάδας 13 - 19 Απριλίου 2023. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.
178 βουλευτές υπερψήφισαν την τροπολογία που επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του ναζιστικού κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Ήταν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με διάφορες προφάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25 την καταψήφισαν.
5 υπουργικές τροπολογίες κατατέθηκαν μαζί με το τελευταίο σχέδιο νόμου που απασχόλησε την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο και αφορούσε σε διάφορα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.
19 βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν αλλά καμία δεν έγινε δεκτή από τον Μάκη Βορίδη, ποτέ δεν ετέθησαν σε ψηφοφορία.
185 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.800 άμαχοι και ένοπλοι έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες τρεις ημέρες, στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των δύο αντίπαλων στρατηγών που διεκδικούν την εξουσία στο Σουδάν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα Φόλκερ Πέρτες.
300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2003 στην επαρχία Νταρφούρ.
2,7 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους τα τελευταία 20 χρόνια. «Έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε, έστω έμμεσα, την Ελλάδα στον εμφύλιο στη χώρα;», αναρωτήθηκε ο μετρ της εξωτερικής πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος.
150 Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι στην αφρικανική χώρα και δεν θα γίνει εκκένωση μέχρι να βρεθεί ασφαλής διάδρομος.
134 Έλληνες μετανάστες υπέγραψαν το 1902 την αίτηση για δημιουργία της ελληνικής κοινότητας, η οποία και έγινε δεκτή από την τότε βρετανική διοίκηση.
1,5 έως 2 εκατομμύρια Αθηναίοι έφυγαν από την πόλη για τις διακοπές του Πάσχα σύμφωνα με εκτιμήσεις των τηλεοπτικών σταθμών, που σταμάτησαν τα ρεπορτάζ για την ακρίβεια και τους πολίτες που δεν τα βγάζουν πέρα και άρχισαν να μεταδίδουν τη μεγάλη έξοδο.
500.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τροχαίας.
100% ήταν η πληρότητα στους περισσότερους προορισμούς, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια. Δεν έδωσαν σημασία αν ήταν ακριβές οι τιμές ή όχι.
16,1 αύξηση σε σχέση με το 2019 εμφανίζουν ήδη οι αφίξεις αεροσκαφών, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Συντονισμού Πτήσεων.
31% αυξημένες είναι και οι θέσεις των επιβατών. Προφανώς χρησιμοποιούνται μεγαλύτερα αεροσκάφη.
10 ευρώ ήταν η τιμή του αρνιού στη Βαρβάκειο αγορά. «Χαμηλότερα από πέρσι» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Αυτό που ήθελε να ωφελήσει ο κ. Γεωργιάδης είναι τα σούπερ μάρκετ», σύμφωνα με δήλωση της βουλεύτριας Σουλτάνας Ελευθεριάδου.
3 χρόνια ερευνούσαν οι βελγικές Αρχές την καταγγελία της κυρίας Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό εις βάρος της από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Γεωργούλη.
86.050 συνάνθρωποί μας τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Εξελέγη πέμπτος, με πρώτο τον Παπαδημούλη.
50.000 ευρώ πρόστιμο και διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους για όλη την επόμενη σεζόν του Basketball Champions League, είναι η τιμωρία που αποφάσισε η FIBA για την ΑΕΚ, μετά τα απαράδεκτα επεισόδια που προκάλεσε μερίδα οπαδών της στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Στη «χώρα της Φαίδρας Πορτοκαλέας» θα αρκούσε μια έφεση για να μειωθεί η ποινή σε «απλή σύσταση». Έξω, τα καφριλίκια πληρώνονται.
2 εκατομμύρια ευρώ απέσπασε σπείρα Ρομά-χάκερς από ανυποψίαστα θύματα, μέσω διαφόρων μορφών διαδικτυακής απάτης. Μεταξύ των θυμάτων τους περιλαμβάνονται μεγάλοι επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, μητροπολίτης και μοναχές.
87 φορές χτύπησαν σε διάστημα έξι μηνών οι Ρομά-χάκερς. Το δίκτυο των υπολογιστών και του τηλεφωνικού κέντρου ήταν στημένο μέσα σε τσαντίρια και παράγκες στην Αττική και την Κορινθία. Mad max θυμίζει η φάση…
9 εκατομμύρια σε τέσσερις μήνες κέρδισε ο συμπαθής Λευτέρης Πανταζής από την κολόνια ΛΕ-ΠΑ, που λανσάρισε πριν από δεκαετίες, σύμφωνα με εξομολόγησή του στην ΕΡΤ. «Την πούλησα σε μία κυπριακή εταιρία και πήρα ένα διαμέρισμα. Έμενα με τη μανούλα μου». Το επιχειρηματικό πλάνο βασίστηκε σε μια απλή σκέψη, όπως όλες οι ιδιοφυείς ιδέες: «Ήμουν στη Γαλλία και, την ώρα που ψωνίζω, βλέπω μια ωραία κολόνια που έγραφε Αλέν Ντελόν. Λέω αυτός είναι καλύτερος από εμένα; Θα βγάλω κι εγώ κολόνια». Ο ορισμός του «τι Λωζάνη, τι Κοζάνη».
Verba volant
Δημήτρης Κουτσούμπας
«Όταν παίρνουμε τα τεθωρακισμένα από τα νησιά και τα στέλνουμε στον Ζελένσκι επειδή το ζητάει το ΝΑΤΟ, δεν “αδυνατίζουμε” απέναντι στον επιθετικό γείτονα;»
Ξαφνικά, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ νοιάζεται για την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Μη σας ξεγελά που ο ίδιος προσπαθεί να γίνει viral με κινήσεις και ατάκες στοχευμένες για τα βιντεάκια του Luben. Είναι ο ίδιος Κουτσούμπας που απαιτούσε ουδετερότητα στην Ουκρανία.
Αλέξης Τσίπρας
«Τι γίνεται, ρε παιδιά, τα τζούφια αυγά μου δίνετε;»
Καταγγελτικός λόγος παντού και με κάθε αφορμή ή και χωρίς. Καμία ήττα δεν είναι αποδεκτή χωρίς δικαιολογία. Σκοτεινά κέντρα δίνουν στον πρόεδρο τζούφια αυγά για να πλήξουν το προφίλ του. Έτσι είναι. Άμα έχεις συνηθίσει να κερδίζεις πάντα το φλουρί στη βασιλόπιτα, το κόμμα χωρίς διαδικασίες, τις ψηφοφορίες στα συνέδρια και τα φιλέτα του real estate χωρίς ψάξιμο, σου κακοφαίνεται να σου σπάει το αυγό ένας ναυτάκος.
Αλέξης Γεωργούλης
«Υποβλήθηκε σε βάρος μου καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτή την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται –μάλλον όχι τυχαία– λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας».
Αφήνω στην άκρη ότι λίγο μετά ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τον απέπεμψε και στέκομαι στη συνωμοσιολογία, ότι δηλαδή έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ήτοι οι Βέλγοι δικαστές «κάνουν πλάτη» στον Μητσοτάκη με θύμα τον Γεωργούλη. Μήπως ήταν και στη λίστα Πέτσα;
Γιώργος Κουμουτσάκος
«Εμείς, ως κοινωνία, μας αρέσει να δουλεύουμε ως τα 67, είναι ωραίο, είναι μέρος της ζωής μας».
Ο γαλάζιος βουλευτής υμνεί τις αρετές της απασχόλησης χωρίς να είναι βέβαιο ότι με τη δήλωσή του κερδίζει οτιδήποτε. Μερικοί θα έλεγαν απλώς «να μιλάς για τον εαυτό σου». Οι κομματικές εφημερίδες, όπως αναμένετο, χαρακτήρισαν τη δήλωση αδιανόητη.
Ευάγγελος Αντώναρος
«Η πολιτική Καραμανλή έχει πολλά κοινά με αυτό που προσβλέπει να κάνει ο Τσίπρας».
Το μέντιουμ της Πάτμου επιχειρεί να φέρει τον καραμανλισμό κοντά στην αριστερά, προκαλώντας αλλεπάλληλα μικρά εγκεφαλικά στους ίδιους τους καραμανλικούς. Έτσι όπως το πάει, και δεδομένου του ότι ο Τσίπρας σφετερίζεται μέχρι και τη φωνή του Αντρέα, οι επόμενες γενιές θα νομίζουν ότι οι «πατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Αντρέας και ο «εθνάρχης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.