Πολιτικη & Οικονομια

Υπόθεση Γεωργούλη: «Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Πώς στοιχειοθετείται η καταγγελία κακοποίησης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
© Nick Paleologos/SOOC

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία για κακοποίηση και οι πληροφορίες για ιατρικά έγγραφα που φαίνεται να την στοιχειοθετούν

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την επώνυμη καταγγελία στην οποία προχώρησε γυναίκα το 2020. Η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα, υποστήριξε σε δηλώσεις της ότι «υπάρχουν ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Η κ. Δημαδάμα επανέλαβε τις κατηγορίες ότι το όνομα της καταγγέλλουσας διέρρευσε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι μία γυναίκα που έχει ένα καλό βιογραφικό, εργάζεται και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό. Αυτή τη στιγμή κατακρεουργείται, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για το θύμα. Αυτή η γυναίκα βιάζεται κάθε ώρα με τις διαρροές. Οι πληροφορίες που είχαμε είναι πως υπήρξε διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω πως κανένα κόμμα δεν βάζει την πολιτική του ταυτότητα πάνω από μία καταγγελία. Πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί και να είμαστε δίπλα στο θύμα. Υπάρχουν αρκετά Μέσα που έχουν μιλήσει για το βιογραφικό της έχουν πει το όνομα της. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν βαριά ποινικά αδικήματα και οι βελγικές Αρχές κάνουν μία ενδελεχή έρευνα, αν και καθυστερημένα», δήλωσε στο Mega η Ζέφη Δημαδάμα.

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», πρόσθεσε.

Υπόθεση Γεωργούλη: Πληροφορίες ότι ο ιατροδικαστής έχει καταγράψει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο και το Mega, η καταγγελία έγινε από το θύμα το 2020, αλλά η καταγγέλλουσα δεν κατονόμασε εξαρχής τον Αλέξης Γεωργούλη. H καταγγέλλουσα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον ευρωβουλευτή και για αυτό πήγε σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες, ώστε να της προφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Τότε, φαρμακοποιός της συνέστησε να μεταβεί σε ιατροδικαστική υπηρεσία για να της γίνουν εξετάσεις, με το θύμα να ακολουθεί τη συμβουλή.

Σύμφωνα με το Mega, από την ιατροδικαστική εξέταση καταγράφηκε κακοποίηση και διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η γυναίκα κατονόμασε τον Αλέξη Γεωργούλη όταν τον είδε να συμμετέχει στην καμπάνια για το #Metooμ τον Οκτώβριο του 2021. 

Η Πόπη Τσαπανίδου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Απομακρύνθηκε μέσα σε 15 λεπτά - Του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα»

Στην υπόθεση Γεωργούλη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Η κ. Τσαπανίδου σημείωσε ότι απομακρύνθηκε ακαριαία από τη θέση του, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του, καθώς επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία της καταγγέλλουσας.

«Μας έχει σοκάρει όλους, ειδικά τις γυναίκες, από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες μάθαμε ότι βαρύνεται με μία καταγγελία και αμέσως μετά, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτονόητο. Έχουμε δει να υπάρχουν καθυστερήσεις σημαντικές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως κινήθηκε και έδωσε την εντολή…», είπε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Τις φήμες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στην Ευρωομάδα, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να το ψάξουν. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, και έκανε λόγο για συκοφαντικές φήμες που κυκλοφορούν στο αέρα, προσβλητικές φήμες. Μάλιστα, αισθάνθηκε προσβεβλημμένος από τον τρόπο που το ψάξαμε…».

Αιχμή Οικονόμου κατά ΣΥΡΙΖΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις Γεωργούλη - Παππά

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη υποστήριξε ότι «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης».

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ' αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ' αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από ανώτατους δικαστές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Η διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους υποθέσεις ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, την προσέγγιση, τις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, είναι πασιφανής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ