Πολιτικη & Οικονομια

Κοινό «μυστικό» οι καταγγελίες εις βάρος Γεωργούλη;

Από το 2020 και επώνυμη η καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
© Alexandros Michailidis / SOOC

Αλέξης Γεωργούλης: Η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή - Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, οι φήμες και η επίθεση του ΠΑΣΟΚ

Το 2020 έγινε στις βελγικές αρχές η καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση υπαλλήλου του Ευρωκοινοβουλίου. Μόλις εχθές, Δευτέρα του Πάσχα, έγινε γνωστή η ύπαρξη καταγγελίας, ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, υποστήριξε σήμερα (18.4) σε δηλώσεις του ότι πριν από δύο χρόνια ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη να απαντήσει σε φήμες, τις οποίες τότε ο ευρωβουλευτής είχε διαψεύσει. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναφέρεται μάλιστα ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Μετά την έρευνα των βελγικών αρχών, η Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή, με το αίτημα να παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων.

Από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξης Γεωργούλης με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο «για ψευδή και συκοφαντική κατηγορία». Συγκεκριμένα, υποστήριξε: 

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Παπαδημούλης για Γεωργούλη: «Δεν γνωρίζαμε τίποτα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας»

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι δεν είχε καμία γνώση για την καταγγελία μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρα του Πάσχα: «Εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας».

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, «επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς αν αυτό το αόριστο που άκουσε ταιριάζει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα είπε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

Γεωργιάδης για Γεωργούλη: «Ο Τσίπρας γνώριζε και τον κάλυπτε»

Την υπόθεση Γεωργούλη σχολίασε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Αλέξη Γεωργούλη, δεν είμαστε χαζοί. Είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία και ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, όπως κάθε κατηγορούμενος. Στα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του κ. Λιγνάδη, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρος και του Μητσοτάκη και μία απίστευτη δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. Φαντάζεστε η Νέα Δημοκρατία να δείξει όλες τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλέξη Γεωργούλη και να αρχίσει να λέει ΣΥΡΙΖΑ, παιδοβιαστές, ΣΥΡΙΖΑ βιαστές, ΣΥΡΙΖΑ ξυλοδαρμοί γυναικών; Φαντάζεστε να λέει τέτοια;».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crzsdaugewzt)

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργούλη: «Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής, κατηγορώντας το κόμμα για την αποκάλυψη του ονόματος της γυναίκας που κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση τον Αλέξη Γεωργούλη. 

«Ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σχολίασε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ενώ έκανε λόγο για μικροκομματική διαχείριση του θέματος εκ μέρους της Κουμουνδούρου. «Επέδειξαν ιδιαίτερα φιλέρευνο πνεύμα στο να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, αλλά 2,5 χρόνια δεν ήξεραν τίποτα, και τους ήρθε η επιφοίτηση όταν έφτασε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο», σημείωσε.

Σχολιάζοντας την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισήμανε ότι η ποινική προδικασία ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο είναι μυστική και πως έχει γίνει έρευνα από τη βελγική δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. «Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές αρχές έκαναν τη δουλειά τους, όλο αυτό το διάστημα. Άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα» είπε.

Άγνωστο παραμένει εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε για την καταγγελία, δεδομένου ότι η καταγγέλλουσα είναι στενή συνεργάτης του και φέρεται να επίκειται η ανακοίνωση του ονόματός της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ