- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Απάντηση Βορίδη σε Τσίπρα: «Υπερψηφίστε τη διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι»
Κόντρα στη βουλή για την τροπολογία Κασιδιάρη
Τροπολογία για κόμμα Κασιδιάρη - Μάκης Βορίδης στον Αλέξη Τσίπρα: «Υπερψηφίστε τη διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι»
Αποτελεί μέτωπο στον φασισμό το να υιοθετείτε τα επιχειρήματα των φασιστών, ρώτησε την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης [..] δεν έχετε παρά ένα δρόμο: Να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο, και να υπερψηφίσετε τη διάταξη, αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι» είπε ο κ. Βορίδης.
Αφού τόνισε ότι η συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον δικαστικό του ΑΠ, «προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση και στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, είναι απολύτως θεμιτή, κανονική, και επιβαλλόμενη», είπε ότι ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης όσων θίγονται.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα ανέφερε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, και ότι η διάταξη έρχεται κατόπιν της συνάντησης επειδή διαπιστώνεται η αντισυνταγματικότητα.
Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας το πήγε παραπέρα, ότι εδώ ενδέχεται να έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα εκτεθεί η χώρα. «Ούτε οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. Γιατί έρχεστε και υιοθετείτε αυτή την έωλη επιχειρηματολογία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Για να δικαιολογήστε ότι δεν θα ψηφίσετε τη διάταξη;», ρώτησε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: «Υιοθετείτε την άποψη αυτή; Με αυτό τον τρόπο συμπράττετε στην άποψη να μπει φραγμός σε αυτό το νομικό παράδοξο, για να μην πω απαράδεκτο, ώστε οι εγκληματίες να εμφανίζονται ως αρχηγοί πολιτικών κομμάτων;».
«Βοηθάτε με αυτό τον τρόπο, αφού συμμεριζόμαστε κοινό στρατηγικό στόχο ή σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις ή η αναφορά σε συγκεκριμένο ακροατήριο; Στο αντισύστημα, στην θολούρα, στην οργή, τους οργισμένους, τους αγανακτισμένους; Το δίλημμα είναι σαφές και η αγόρευση του κ. Τσίπρα δυσκολεύει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από αυτή την αγόρευση, για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης και επιχειρηματολογίας δεν έχετε παρά ένα δρόμο: Να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο και να υπερψηφίσετε τη διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη, προκαλώντας την απάντησή του. «Και ποιος τα λέει αυτά; Εσείς κε Βορίδη. Που διατελέσατε γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ. Του κόμματος των συνταγματαρχών. Εσείς κατηγορείτε σύσσωμη την αριστερά, ως συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς; Και θέλετε αυτός ο σουρεαλισμός να γίνει πιστευτός. Αλήθεια τώρα, τόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού; Τουλάχιστον να βάζατε κάποιον άλλο να τα πεί αυτά, όχι εσείς».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.