Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Το κράτος δικαίου είναι η πρώτη προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών»

Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου © EUROKINISSI/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Αποχαιρετιστήρια παρέμβαση στην Ευρωβουλή - Τι είπε για το κράτος δικαίου και την υπόθεση των υποκλοπών

Τη δέσμευσή του να αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα το κράτος δικαίου στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα.

«Mε θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση» συνέχισε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών».

«Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής. Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος» ανέφερε και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη (29.03) υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωβουλή. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχώρησε ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έστειλε email στο οποίο ενημερώνει για την απόφασή του. Κατά τη διαδικασία, θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα η έγκριση της παραίτησής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την έδρα αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, καθώς η Εύα Καϊλή διεγράφη μετά την εμπλοκή της στο Qatargate.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ