- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: «Το κράτος δικαίου είναι η πρώτη προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών»
Η παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή
Νίκος Ανδρουλάκης: Αποχαιρετιστήρια παρέμβαση στην Ευρωβουλή - Τι είπε για το κράτος δικαίου και την υπόθεση των υποκλοπών
Τη δέσμευσή του να αγωνιστεί ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα το κράτος δικαίου στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μάλτα.
«Mε θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση» συνέχισε.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ «το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών».
«Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής. Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος» ανέφερε και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη».
Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη (29.03) υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωβουλή. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχώρησε ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έστειλε email στο οποίο ενημερώνει για την απόφασή του. Κατά τη διαδικασία, θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα η έγκριση της παραίτησής του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την έδρα αναμένεται να αναλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι ουσιαστικά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές, καθώς η Εύα Καϊλή διεγράφη μετά την εμπλοκή της στο Qatargate.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.