Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά»

Η αναφορά στον Δημήτρη Παπαδημούλη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γέρακα
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυριάκος Μητσοτάκης για φράχτη στον Έβρο: Η δήλωση του πρωθυπουργού από τον Γέρακα και η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε από τον Γέρακα όπου βρέθηκε σήμερα (30.3) τη θέση του για τον φράχτη στον Έβρο, μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ο φράχτης θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά». 

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο Παρασκευή στον Έβρο και, όπως έκανε γνωστό, θα υπογράψει το έργο επέκτασης του φράκτη, σχολιάζοντας ότι πλέον η Ευρώπη και με παρέμβαση της Ελλάδας έχει καταλάβει τη σημασία της προστασίας των συνόρων, ενώ αναφέρθηκε και στην τροπολογία που στηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τροπολογία που ζητάει από την ευρωπαϊκή επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο. Να το ακούσετε αυτό, γιατί χρειάζεται κρίση. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει».

Μητσοτάκης από Γέρακα για τις εκλογές: «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει»

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κίνδυνο ακυβερνησίας, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως πρόταση σταθερότητας για τη χώρα. «Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για εμάς. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει». 

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τελικά αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα, που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το διεθνές δίκαιο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crjjzv4ikt4x)

Θεοδωρικάκος για φράχτη στον Έβρο: «Είμαστε αποφασισμένοι»

Σε συνέντευξή του σήμερα (30.3) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το τεχνητό εμπόδιο στο σύνορο της χώρας με την Τουρκία. Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει σε 140 χλμ. Έχουν φτιαχτεί τα 37 και προχωράμε σε άλλα 35. Τα 35 χλμ. είναι προγραμματισμένα να χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό με 100 εκατ. ευρώ. Θέλουμε τον φράχτη γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των συνόρων από την παράνομη εισβολή των παράνομων μεταναστών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη στάση του κ. Παπαδημούλη παίρνει μια απαράδεκτη στάση σε ένα θέμα ασφαλείας και δείχνει ότι είναι σταθερός στη λογική "στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα, στη στεριά που υπάρχουν τα αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι". Εάν κρατήσουν τον κ. Παπαδημούλη που κάνει αυτές τις προτάσεις σημαίνει ότι υιοθετούν αυτές τις θέσεις» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσθέτοντας ότι «ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν δεν γίνει αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις προτάσεις αυτές και αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crjggqrq8syh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ