- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αλ. Τσίπρας: Προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων
«Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα»
Αλ. Τσίπρας: Προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων
«Η 21η Μαΐου είναι η μέρα που μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο Starforum στη Λαμία, σε συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργο Σιμόπουλο.
Υπογράμμισε ότι «ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα», «νομίζω ότι η δικαιοσύνη και η αλλαγή είναι τα δύο συνθήματα και οράματα που μπορούν να εμπνεύσουν τη μεγάλη πλειοψηφία αυτού που διαχρονικά ονομάζουμε δημοκρατική παράταξη».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι το κόμμα του είναι εδώ για να καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις, «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας». Πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα είναι πολλές και μεγάλες, ότι «κανείς δεν μπορεί μόνος του με αλαζονεία και αυταρχισμό να λύσει τα προβλήματα». Εξέφρασε την ελπίδα η περίοδος έως τις εκλογές να είναι ουσιαστικού διαλόγου και πως ο κ. Μητσοτάκης «θα αφήσει τις κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το ’19 αρνήθηκε τον τηλεοπτικό διάλογο, τον φοβήθηκε», ενώ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να ασχολείται με την επικοινωνία και όχι την ουσία. «Εγώ θέλω να μιλήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα και πώς θα τα υπερβούμε και έτσι να συγκριθούμε και να κρίνει ο λαός».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των κομμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των τάσεων και καταβολών που έχει η κοινωνία μας. Θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ’ όλα βασισμένη σε προγραμματική προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων», είπε. ‘Αρα, σημείωσε, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τέτοιες δυνάμεις, για να τονίσει ότι «όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ετυμηγορία και τη στήριξη του λαού». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στο ερώτημα «με ποιον θα κυβερνήσουμε» η απάντηση είναι: «Θα κυβερνήσουμε με τον ελληνικό λαό, με τη στήριξη του και με τη θέληση του».
Μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως αναρωτιέται «πώς μετά απ’ όλα αυτά» ο κ. Μητσοτάκης ζητά ο λαός να τον ψηφίσει για να γίνει ξανά αυτοδύναμος. «Φανταστείτε το ενδεχόμενο να ξαναγίνει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης, τι άλλο θα κάνει, όταν κατέλυσε το Σύνταγμα με αυτόν τον ακραίο τρόπο», σχολίασε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.