Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως για στοχοποίηση Νικολαΐδου: «Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μάς βρίσκει απέναντι»

Οι νέες δηλώσεις της προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας για τη στοχοποίηση της Βάνας Νικολαΐδου - Κυριανίδου - Η ανάρτησή της στο Facebook

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε με την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου - Κυριανίδου, μετά τη στοχοποίησή της από φοιτητικούς συλλόγους για κοινοποίηση ανάρτησής στα social media σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη. 

«Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ’ εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας», σημειώνει η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτηση που έκανε μετά τη συνάντηση με την κ. Νικολαΐδου και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μάς βρίσκει απέναντι»

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Συναντήθηκα πριν λίγο με την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ’ εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας. Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μάς βρίσκει απέναντι. 

Συναντήθηκα πριν λίγο με την Πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας, Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Το...

Posted by Niki Kerameus on Monday, March 27, 2023

Βάνα Νικολαΐδου - Κυριανίδου: «Δεν έχω απειληθεί, αλλά φοβάμαι για την ασφάλειά μου»

Η Βάνα Νικολαΐδου - Κυριανίδου μίλησε σήμερα (28.3) στον ΣΚΑΪ για τη στοχοποίησή της. Η καθηγήτρια και πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει στα Πανεπιστήμια για να αλλάξει η κατάσταση, τονίζοντας ότι η κάρτα εισόδου των φοιτητών είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει, όπως επίσης και ο νόμος που λέει ότι έχεις άλλα δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των ετών σπουδών σου για να πάρεις πτυχίο και δεν μπορείς να είσαι αιώνιος φοιτητής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κόσμο να σουλατσάρει 10 χρόνια μέσα στις σχολές και να ηγούνται τέτοιων μειοψηφιών.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα που τη στοχοποίησε, διευκρίνισε ότι δεν έχει τη θεσμική δυνατότητα να ζητήσει την τιμωρία τους, ενώ παραδέχθηκε ότι φοβάται για την ασφάλειά της. Σχολιάζοντας την κατάσταση στα Πανεπιστήμια σημείωσε: «Το αφήσαμε και ξεχείλωσε στην Ελλάδα με το άστο δεν πειράζει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crhpp2hjafll)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ