- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού γίνεται κακούργημα
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Κώστας Τσιάρας: Η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού γίνεται κακούργημα από πλημμέλημα
Νομοθετική ρύθμιση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου η κλοπή υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο να γίνει από πλημμέλημα κακούργημα προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Το θέμα αφορά στις δεκάδες επικίνδυνες κλοπές καλωδίων στον ΟΣΕ, ενώ ο κ. Τσιάρας εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι αυτό το αδίκημα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 από κακούργημα έγινε πλημμέλημα.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για τις νέες διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές για το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως θα περιλαμβάνουν πρόβλεψη ακόμα και για ισόβια κάθειρξη, υπό προϋποθέσεις.
Όπως έχει προαναγγελθεί ήδη από τον κ. Γεραπετρίτη, που έχει και το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Μεταφορών, πλέον αυτή η κλοπή γίνεται κακούργημα, όπως επίσης και η κλεπταποδόχοι τιμωρούνται με έναν αντίστοιχο ανάλογο τρόπο, ανέφερε ο κ. Τσιάρας.
«Τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτή την ιστορία, οι “ποινές χάδια” οι οποίες δυστυχώς επιβάλλονταν και που τελικά κόστισαν και στην ασφάλεια, αλλά ενδεχομένως και στη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, πλέον θα αντικατασταθούν με ποινές που, θα υπάρχει νομίζω πρόβλεψη ότι όταν το ατύχημα αφορά σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, θα υπάρχει μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Πολύ σύντομα, προετοιμάζονται οι διατάξεις είναι σχεδόν έτοιμες, νομίζω ότι τις επόμενες μέρες θα τις δούμε στο ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.
Κληθείς να διευκρινίσει εάν μπορεί να φτάνουν οι ποινές και τα ισόβια, ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως «όταν η κλοπή μπορεί να αφορά απώλεια ανθρώπινων ζωών, ενδεχομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και με αυτόν τον τρόπο, από εκεί και πέρα θα υπάρξει μεγάλος χρόνος κάθειρξης».
«Όλα αυτά είναι διατάξεις που επεξεργαζόμαστε, είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή τους, βεβαίως σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τα δούμε» επανέλαβε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.