Πολιτικη & Οικονομια

Σε δόσεις ζήτησε ο Πάνος Καμμένος να πληρώσει την αποζημίωση στον Χρήστο Πάχτα

Το δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου στα «Νέα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Καμμένος
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάνος Καμμένος: Η αποζημίωση στον Χρήστο Πάχτα και το αίτημα για καταβολή της με δόσεις

Σε δόσεις ζήτησε ο Πάνος Καμμένος να αποπληρώσει την αποζημίωση που επιδικάστηκε στον Χρήστο Πάχτα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος πριν από περίπου μία δεκαετία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε τους πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα. Ο κ. Πάχτας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο, με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τον Άρειο Πάγο. Τελικά, μόλις την περασμένη Πέμπτη ο Χρήστος Πάχτας έλαβε από τον πρώην υπουργό την πρώτη δόση από τις συνολικά δέκα που αιτήθηκε η πλευρά Καμμένου για την αποπληρωμή των 34.000 ευρώ

Το δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα»

«Η ιστορία είναι λίγο – πολύ γνωστή: ο γνωστός Καμμένος, προ δεκαετίας, ευρισκόμενος σε διαρκή και άκρατο οίστρο λαϊκισμού, κάλεσε από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν, τους πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην βουλευτή και υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη, Χρήστο Πάχτα. Ο Πάχτας, ένας ήπιος, μειλίχιος και μετριοπαθής πολιτικός, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ζήτησε την προστασία της και η συνέχεια γράφτηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καταδίκασε πρωτόδικα τον Καμμένο, εκείνος εφεσίβαλε την απόφαση, καταδικάστηκε και από το Εφετείο, και εν συνεχεία προσέβαλε την απόφαση στον Αρειο Πάγο, επικαλούμενος άδικη μεταχείριση από τους δικαστές (!!). Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι πολύ σωστά οι δικαστές καταδίκασαν την άθλια επίθεση του Καμμένου κατά του Πάχτα και την Πέμπτη ο συμπαθής πρώην βουλευτής Χαλκιδικής εισέπραξε την πρώτη από τις δέκα δόσεις που αιτήθηκε η πλευρά του καταδικασθέντος προς αποπληρωμή ενός ποσού κοντά στα 34.000 ευρώ, που του επιδίκασαν ως αποζημίωση.

» Κατά ευτυχή συγκυρία τηλεφωνήθηκα με τον κ. Πάχτα την ώρα που βρισκόταν στο γκισέ της τράπεζας προκειμένου να εισπράξει την πρώτη δόση από την καταδίκη Καμμένου. Μου είπε ότι η δικαίωσή του ήταν μια μακροχρόνια προσπάθεια, που είχε να κάνει με την υπεράσπιση βασικών ατομικών δικαιωμάτων.

» "Δεν μπορούμε", μου τόνισε, "να εδραιώνουμε την πολιτική παρουσία μας πάνω στη λάσπη, την αδικία, τον παραλογισμό και την ανθρωποφαγία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ και σε κανένα να εγκληματεί για ιδιοτελείς σκοπούς, στοχεύοντας στις πιο ταπεινές ανθρώπινες συμπεριφορές. Είναι για μένα έγκλημα η σιωπή μπροστά στην αδικία, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όπως έγκλημα είναι και η εισαγωγή της αυτοδικίας στην πολιτική ζωή του τόπου".

» Ποιος μπορεί να διαφωνεί με όλα αυτά;

(Από την άλλη, από αυτό καθαυτό το αίτημα Καμμένου προς τον κ. Πάχτα να του πληρώσει σε… δόσεις το ποσό που του επιδίκασαν τα δικαστήρια, διείδα μια οικονομική… στενότητα από μέρους του, πράγμα το οποίο με… στενοχώρησε αφάνταστα! Κρίμα, μωρέ, ο καημένος ο Πάνος. Τα βγάζει δύσκολα πέρα…)».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ