Πολιτικη & Οικονομια

Βαρουφάκης για την επίθεση στα Εξάρχεια: «Δεν θα αφήσουμε τον υπόκοσμο να μας διχάσει»

Η πρώτη ανάρτηση του Γ.Γ. του ΜέΡΑ25

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης
© Aris Oikonomou / SOOC

Γιάνης Βαρουφάκης: Το πρώτο δημόσιο σχόλιό του για την επίθεση στα Εξάρχεια - Το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την πρώτη του ανάρτηση, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής, έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όπου μετα τις εξετάσεις που υπεβλήθη έλαβε εξιτήριο.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου. Μόλις τον αναγνώρισαν, οι άγνωστοι τον χτύπησαν και ταυτόχρονα του φώναζαν να μην εμφανιστεί ξανά στα Εξάρχεια.

Οι δράστες έφυγαν προτού έρθουν οι αστυνομικοί από την Άμεση Δράση και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας.

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη φασιστική επίθεση» σημειώνοντας: «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr3bmlkxs9jl)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ανακοίνωση αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ, στην οποία τονίζεται ότι «η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη». Παράλληλα, αναφέρεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα (σ.σ. εχθές Παρασκευή 10 Μαρτίου) στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ