Πολιτικη & Οικονομια

Επίθεση στον Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Τον χτύπησαν και του φώναζαν να μην εμφανιστεί ξανά στην περιοχή

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στον Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Γιάνης Βαρουφάκης: Επίθεση από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Θύμα επίθεσης από δεκάδες άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έπεσε ο ΓΓ. του Μερα 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η επίθεση σημειώθηκε σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου. Μόλις τον αναγνώρισαν, οι άγνωστοι τον χτύπησαν και ταυτόχρονα του φώναζαν να μην εμφανιστεί ξανά στα Εξάρχεια.

Οι δράστες έφυγαν προτού έρθουν οι αστυνομικοί από την Άμεση Δράση και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice φέρει κατάγματα στη ρινική χώρα και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό». Του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και πρόκειται να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις διότι έχει δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στις εγκαταστάσεις των γραφείων της Hellenic Train στην συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Πετμεζά.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή, προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων, χωρίς προς το παρόν να έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους.

ΜέΡΑ25 για επίθεση σε Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

«Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

»Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας "έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια".

»Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

»Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ».

Η δήλωση Οικονόμου για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25, κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πλεύρης για ξυλοδαρμό Βαρουφάκη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δένδιας για επίθεση σε Γιάνη Βαρουφάκη

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Δημήτρης Μάντζος (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) για ξυλοδαρμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει "πολιτικό" περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει» τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοδωρικάκου με Γιάνη Βαρουφάκη μετά τον ξυλοδαρμό

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη συνομίλησε μαζί του προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη και πώς είναι η κατάσταση της υγείας του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ευχήθηκε περαστικά στον κ. Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ