Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κ. Μητσοτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα

Η αναφορά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος στο σενάριο για κάλπες πριν το Πάσχα - Η αναφορά στο νομοθετικό έργο

Τέλος στα σενάρια για κάλπες πριν από το Πάσχα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τα σενάρια για εκλογές πριν από το Πάσχα, αφού φέρεται να είπε στους υπουργούς του ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκκρεμούν περίπου δέκα νομοσχέδια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1ticdtv36p)

Κ. Μητσοτάκης: Φταίμε όλοι για την τραγωδία, δεσμεύομαι ότι θα τα αλλάξουμε όλα

«Φταίμε όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναφερθείς στις ευθύνες πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και γιαυτό θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη στο όνομα όλων κυβέρνησαν αλλά και προσωπικά», διαμήνυσε, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Αν το έργο της τηλεδιοίκησης λειτουργούσε δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα».
Στην παραδοχή ότι «η τεχνολογία θα μας είχε βοηθήσει να αποτρέψουμε το αδιανόητο», προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι «δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η τηλεδιοίκηση θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες».

«Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει», ανέφερε σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του συμβάντος από την αντιπολίτευση. «Ο επιμερισμός ευθυνών θα γίνει από την δικαιοσύνη», δήλωσε. «Εγγυώμαι απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα και 2 δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για βελτίωση προβληματικών συνθηκών στους σιδηροδρόμους. Δεν πρέπει να κρυφτούμε, αναλαμβάνω την ευθύνη», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr1sjc8chijd)

Ο πρωθυπουργός είχε χθες Τετάρτη (8/3/2023) σειρά επαφών με Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες – τεχνοκράτες που έφτασαν στην Αθήνα μετά το αίτημα για παροχή τεχνογνωσίας που είχε υποβάλλει ο ίδιος στην πρόεδρο της Κομισιόν και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου, την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την αναβάθμιση υποδομών και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις στους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε επικοινωνία με τον Καγκελάριο Σολτς, ζήτησε παροχή τεχνογνωσίας και από τη Γερμανία, η οποία έχει βιώσει μεγάλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο παρελθόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ