Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύρης: «Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν τα φέρετρα»

Οι οικογένειες θυμάτων ζητούν νέες εξετάσεις DNA

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σορός σκεπάζεται με πανί από διασώστες στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Σύγκρουση τρένων με 57 νεκρούς στα Τέμπη: Ο Θάνος Πλεύρης για τα περί απαγόρευσης ανοίγματος των φερέτρων

Οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, δήλωσε σήμερα (7.3) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο κ. Πλεύρης σχολίασε με αυτές του τις δηλώσεις τις πληροφορίες που θέλουν οι συγγενείς των θυμάτων να προχωρούν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους. «Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε: «Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzx17yjimpt)

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε και στην ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας. «Έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτων δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δεν συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς», είπε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική». 

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqzw3njsyj8h)

Διαβάστε ακόμα »»» Τέμπη: Η ώρα της αποτίμησης των πρώτων στοιχείων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ