Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Μωραΐτης: Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει ο Πολάκης

«Διάσπαση δεν ήταν όταν έφυγαν Λαφαζάνης και άλλοι ασήμαντοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Μωραΐτης: Ο γνωστός στιχουργός τοποθετείται για τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη - Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ η ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.
O Νίκος Μωραΐτης τοποθετήθηκε στα social media για την εμπρηστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης & Twitter

Νίκος Μωραΐτης: Ο γνωστός στιχουργός τοποθετείται για τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη - Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ η ενδεχόμενη απομάκρυνσή του.

Ο Νίκος Μωραΐτης παίρνει θέση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εξελίξεις που προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με την οποία ο βουλευτής Χανίων στοχοποιεί δικαστικούς, δημοσιογράφους, τραπεζίτες και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, τους οποίους αποκαλεί «βαθύ κράτος».

Στην ανάρτησή του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί με ονόματα και φωτογραφικό υλικό δικαστές, τραπεζίτες, δημοσιογράφους αλλά και τον διοικητή της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επισημαίνοντας πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». 

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας».

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα κόμματα της χώρας, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου θέλουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4) Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!! Νομιζω κατάλαβαν οι...

Posted by Παυλος Πολακης on Saturday, February 25, 2023

Νίκος Μωραΐτης για αναρτήσεις Πολάκη: Αυτά που λέει, τα λέει όλος ο αντιδεξιός κόσμος

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο γνωστός στιχουργός δηλώνει ότι θεωρεί ασήμαντη για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη το 2015, ενώ αντίθετα εκτιμά ότι μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη θα προκαλούσε διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Νίκος Μωραΐτης υιοθετεί την ουσία των θέσεων Πολάκη για δικαστές και δημοσιογράφους («αυτά που λέει, τα λέει όλος ο αντιδεξιός κόσμος»), φροντίζοντας ωστόσο να πάρει αποστάσεις από τη στοχοποίηση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη στο Twitter:

«Ενημερώνω: Διάσπαση δεν ήταν όταν έφυγαν Λαφαζάνης κ.α. ασήμαντοι. Διάσπαση είναι αν φύγει ο Πολάκης. Αυτά που λέει για δικαστές, δημοσιογράφους, τράπεζες-χωρίς την άθλια στοχοποίηση που κάνει- τα λέει όλος ο αντιδεξιός κόσμος. Ας σκεφτούν και οι δύο πλευρές πριν “αυτοκτονήσουν”».

Παύλος Πολάκης: Η απάντηση των δημοσιογράφων στην ανάρτηση - στοχοποίηση

Πέντε δημοσιογράφοι από τους συνολικά 15 που έβαλε στο στόχαστρό του ο Παύλος Πολάκης, απάντησαν με αναρτήσεις στα social media.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έγραψε ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».

Από την πλευρά του ο Άρης Πορτοσάλτε τόνισε: «Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..».

Ο Δημήτρης Οικονόμου έγραψε ότι... ένας άλλος Παύλος Πολάκης «στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φώτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε μέσω Facebook: «Σε ευχαριστώ Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος επισήμανε ότι «ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών. Πούρος, πλέριος φασισμός. Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην "εφημερίδα" Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Σε νέα μάλιστα ανάρτησή του, συμπληρώνει ότι «τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, ώρα να τελειώνουμε και με τον χρυσαυγιτισμό».

Παύλος Πολάκης για τα σενάρια διαγραφής: «Με πηγές δεν ανοίγω διάλογο»

«Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα στα οποία συμμετείχα» διευκρινίζει ο Παύλος Πολάκης με τελευταία του χρονικά ανάρτηση στο Facebook.

«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή» ήταν η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του.

Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή . Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς...

Posted by Παυλος Πολακης on Sunday, February 26, 2023

Ο Παύλος Πολάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό.

«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος σημείωσε πως δεν θέλει να ανοίξει διάλογο με «πηγές». «Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε, ποιος έχει δίκιο!» πρόσθεσε.

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη 

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου, δημοσιογράφων κ.λπ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqsoqzxauxk9)

Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqsh7nqsbxap)

ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη και αχαρακτήριστη η συμπεριφορά Πολάκη

Στο πλευρό των δημοσιογράφων που στοχοποίησε ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να βρεθεί η ΕΣΗΕΑ, το βασικό συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.

Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ