- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την Παιδεία: Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο
«Να μην επιστρέψουμε σε εποχές που θέλουμε να αφήσουμε πίσω»
Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την Παιδεία: Να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο
Ομιλία στην εκδήλωση «4 χρόνια έργο για την Παιδεία - Αλλαγή στην πράξη», στο Μέγαρο Μουσικής, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο που θα προσελκύει ξένους φοιτητές.
«Αν υπάρχει ένα πεδίο όππου οι διαχωριστικές γραμμές με την αντιπολίτευση είναι ιδιαίτερα έντονες αυτό είναι ο τομέας της Παιδείας. Γι΄αυτό πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το έργο της. Για να μην ακυρωθούν όλα όσα έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός «ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους», σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες».
«Ήταν αφόρητη η παραβατικότητα εντός των Πανεπιστημιακών χώρων», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Θα ήθελα να επιφυλάξετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα όχι σε μένα, αλλά σε αυτούς που έκαναν πράξη αυτό το πολύ σημαντικό έργο το οποίο παρουσιάσαμε, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα στελέχη του υπουργείου παιδείας.
Δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα ικανοποίηση και συγκίνηση βλέποντας την ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια, αλλά κυρίως ακούγοντας τις προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μας, τους οποίους με κάποιο τρόπο ακούμπησε αυτή η πολύ σημαντική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την οποία υλοποιούμε. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι στην εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια συντελείται μια σιωπηλή επανάσταση.
Μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες μιλούσαμε εδώ και δεκαετίες επιτέλους υλοποιούνται και σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε ναι στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος μας για την εκπαίδευση όπως ακριβώς τα παρουσιάσαμε πριν από τις εκλογές του 2019 τα είπαμε και τα κάνουμε πράξη. Ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση.
«Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής χτίζονται πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία των λόγων και των έργων. Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στην ίσως σημαντικότερη παρέμβασή μας που αφορά το ανθρώπινο δυναμικό που δεν είναι άλλη από τον διορισμό 25.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.