Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Τι προβλέπει η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της κύριας κατοικίας

Συνάντηση με ενώσεις δανειοληπτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντησή του με ενώσεις δανειοληπτών

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ενώσεις δανειοληπτών και η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση με ενώσεις δανειοληπτών και καταναλωτών είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου που ανοίγει τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς, καθώς και της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που ανέλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν δεν γίνει κάτι, το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 50.000 νοικοκυριά», σημείωσε ο Nίκος Ανδρουλάκης, περιγράφοντας ότι τα funds αγοράζουν τα δάνεια από τις Τράπεζες στο 10-20 % της αξίας τους, αλλά απαιτούν εκβιαστικά από τους πολίτες το 80-90% του δανείου.

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τους πλειστηριασμούς

Επιπλέον, κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία προβλέπει:

  • Προστασία της κύριας κατοικίας στη φιλοσοφία του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια
  • Προστασία της αγροτικής γης
  • Συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρόνοια για 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς
  • και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, γνωρίζετε το ροκάνισμα του εισοδήματος των πολιτών. Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας, που είχε πετύχει το ΠΑΣΟΚ το 2010, μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε οριστικά επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ., η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η Κατερίνα Ροζάκη εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής της Κ.Ο., ο Δημήτρης Σπυράκος Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος Αν. Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Γλαβίνας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqhdsvw4xuz5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ