Πολιτικη & Οικονομια

Τσαπανίδου: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι πληρώνουν τις επιλογές Μητσοτάκη»

Η απάντηση στις δηλώσεις Οικονόμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πόπη Τσαπανίδου: Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου για τους πλειστηριασμούς

Κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στράφηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας ότι «μπροστά σε ένα τσουνάμι πλειστηριασμών, προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο».

Η Πόπη Τσαπανίδου πρόσθεσε ότι «οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι πληρώνουν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  • Την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα.
  • Την επιλογή του νόμου του 2003 που δίνει αφορολόγητο στα funds και καμία υποχρέωση προηγούμενης πρότασης ρύθμισης στον δανειολήπτη».

«Τα πολλά λόγια περιττεύουν κύριε Οικονόμου: Φέρτε αύριο κιόλας ΠΝΠ που θα αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές. Όσο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, δεν φτάνει που επιμένετε στην υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά συνεχίζετε να τους προσβάλετε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι "δεν γνωρίζουν" για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ και δύο μήνες κάθε μέρα σε κινητοποιήσεις», είπε η Πόπη Τσαπανίδου, απευθυνόμενη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

«Η κυβέρνησή σας έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία, γι' αυτό και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν», κατέληξε η κ. Τσαπανίδου. 

Οικονόμου: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει στους πολίτες εργαλεία για να αντιμετωπίσουν το ιδιωτικό χρέος»

Νωρίτερα σήμερα (12.2), σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, ο Γιάννης Οικονόμου είχε υποστηρίξει ότι «με συνεχείς προσπάθειες, η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, η χώρα επέδειξε μια ανθεκτικότητα που πολλοί δεν περίμεναν. Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται για όσο διαρκούν οι κρίσεις, σε όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου». Κάνοντας λόγο για «στοχευμένες στηρίξεις σε πολύ μεγάλα κοινωνικά στρώματα», υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η πολιτική «η ενδυνάμωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, μια προοπτική η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να κοιτάζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία το μέλλον».

Για το θέμα των δανειοληπτών, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει στους πολίτες εργαλεία «για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το ιδιωτικό χρέος, να το μειώσουν, να το ρυθμίσουν και βεβαίως να μη βρεθούν αντιμέτωποι με το έσχατο σημείο που είναι οι πλειστηριασμοί. Κυρίως για τους πιο ευάλωτους και κυρίως για την πρώτη κατοικία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ