- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη
Εξώδικο από τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη στον Κωνσταντίνο Τασούλα
Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Η συζήτηση και η ψήφιση στη Βουλή - Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το εξώδικο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη
Σήμερα συζητείται και ψηφίζεται από τη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να απέχει από το σύνολο των κοινοβουλευτικών ψηφοφοριών, οι βουλευτές του κόμματος θα παραμείνουν στα έδρανά τους και θα ψηφίσουν, καταθέτοντας επιπλέον τη δική τους πρόταση.
Μόλις εχθές, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σύμπνοια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος, μάλιστα, στη διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από ακραία στοιχεία, κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, δηλώνοντας ανοιχτός σε προτάσεις, και είπε ότι κανείς στη Βουλή δεν επιθυμεί να ξαναδεί τους τραμπουκισμούς του παρελθόντος, «ούτε βέβαια η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κάποιων να γίνει και πάλι όχημα βίας εναντίον των πολιτών, οδηγώντας σε ωμές δολοφονίες, σε τραυματισμούς, σε αποκρουστικά πογκρόμ». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι με τη νέα αυτή ρύθμιση, για να συμμετέχει στις εκλογές ένας συνδυασμός θα πρέπει να συγκεντρώνει τρεις προϋποθέσεις: πρώτον, το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα. Δεύτερον, τα μέλη του επιτελείου, οι επικεφαλής των οργάνων, αλλά και οι πραγματικοί ηγέτες του να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα κατά της πολιτείας. Και τρίτον, η οργάνωση και η δράση της συγκεκριμένης παράταξης, του συγκεκριμένου κόμματος, να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι μόνη αρμόδια αρχή να διαπιστώσει αν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις είναι η Δικαιοσύνη. Ειδικότερα το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο ανέκαθεν έχει από το Σύνταγμα την ευθύνη για την ανακήρυξη των συνδυασμών. Οι δικαστές, είπε ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς να μπουν στη διαδικασία να αξιολογούν ιδέες ή διακηρύξεις, εξετάζουν ένα και μόνο στοιχείο: αν υπάρχουν πράξεις με ιδιαίτερη ποινική απαξία.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το «μπλόκο» των νεοναζιστών από τις εκλογές και τη Βουλή
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στη συζήτηση στη Βουλή με τη δική του πρόταση, κατά την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικού κόμματος στις εκλογές, αν στα ψηφοδέλτιά του συμπεριλαμβάνει καταδικασμένους εγκληματίες και αν προπαγανδίζει νεοναζιστικές και ρατσιστικές θέσεις, δηλαδή αν κινείται έξω από τα πλαίσια του αντιρατσιστικού νόμου. «Δεν συμφωνούμε ότι πρέπει να ανοίξει η πόρτα με γενικές διατυπώσεις, ώστε σε μια δεύτερη φάση να επεκταθούν οι απαγορεύσεις εις βάρος αριστερών δυνάμεων, με βάση τη γνωστή ανιστόρητη θεωρία, που ενστερνίζονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και εξομοιώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Καθαρά λόγια λοιπόν!», δηλώνει στην ATHENS VOICE o Νίκος Φίλης.
Εξώδικο του Κασιδιάρη στον Πρόεδρο της Βουλής
Από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, Ηλίας Κασιδιάρης, απέστειλε εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Με το εξώδικο αυτό, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία που έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.