Πολιτικη & Οικονομια

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» - Καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή - έδρανα
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που βάζει φρένο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν την τροπολογία.

Την απόφαση να δηλώσει «παρών» επί της τροπολογίας είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσεις «παρών».

Είχε προηγηθεί η τρίμηνη άτυπη διαβούλευση κατά την οποία η κυβέρνηση είχε αποστείλει στα κόμματα την αρχικά προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταθέσουν ενστάσεις και αντιπροτάσεις με στόχο να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν ευρύτατη πλειοψηφία.

Η συγκεκριμένη επεξεργασία οδήγησε τελικά την κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή βελτιωμένη τροπολογία η οποία κρίθηκε από νομικούς κύκλους αλλά και από την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής ως συνταγματική. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε καταθέτοντας την δική του πρόταση.

Προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προχώρησε σε περαιτέρω βελτιώσεις ενσωματώνοντας παρατηρήσεις και προτάσεις κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ.

Παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία πως δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβερνητική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη είχε ξεκαθαρίσει ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία.

«Κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς την συνταγματική αρτιότητα της, με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ