Πολιτικη & Οικονομια

Με την επιστολή Τσίπρα προς Ράμμο απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

Πώς προκύπτουν τα έξι ονόματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (αριστερά) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) στα έδρανα της Βουλής
© Aris Oikonomou/ SOOC

Παρακολουθήσεις: Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Χρήστο Ράμμο και τα ονόματα προσώπων - Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύουν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, στην οποία απάντησε ο Χρήστος Ράμμος σχετικά με την παρακολούθηση των έξι προσώπων που κατονόμασε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως «απάντηση» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε σήμερα (27.1) στη Βουλή ότι στη συγκεκριμένη επιστολή δεν υπήρξαν ονόματα. 

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το πρωί της Παρασκευής (27.1) ότι ο Αλέξης Τσίπρα έκανε «φέιγ βολάν» τον απόρρητο φάκελο της ΑΔΑΕ και τον κατηγόρησε ότι αναφέρθηκε σήμερα σε ονόματα τα οποία δεν υπήρχαν στην επιστολή. «Ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;» διερωτήθηκε και συνέχισε «Η επιστολή του κ. Ράμμου είχε ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq2xym300rq1)

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Με τη θλιβερή του παρουσία, επιβεβαίωσε την ενοχή του»

Λίγες ώρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ως «θλιβερή» την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι με αυτήν «επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου». Μάλιστα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει «δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς. (...) Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά».

Σχετικά με τους βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την πρόταση μομφής, αναφέρουν πως «άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους. Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο "σκάνδαλο υποκλοπών", αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους. Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

»Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή “Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων” βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου "για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022"», καταλήγουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Χρήστο Ράμμο:

Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ