Πολιτικη & Οικονομια

«Είχε ονόματα ο φάκελος Ράμμου;» - Το μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Τσίπρα (βίντεο)

Κορύφωση της διαδικασίας για την πρόταση μομφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο φάκελος Ράμμου στον Τσίπρα δεν είχε κανένα όνομα για τις παρακολουθήσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο φάκελος Ράμμου στον Τσίπρα δεν είχε κανένα όνομα για τις παρακολουθήσεις © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή - Η σύγκρουση Μητσοτάκη και Τσίπρα για τον φάκελο Ράμμου και τα ονόματα που (δεν) περιείχε

Στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτήν τη φορά ο... καβγάς έγινε για τον φάκελο του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου και το αν τελικά περιείχε ή όχι τα ονόματα που είχε «αποκαλύψει» πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στην ομιλία του για τις παρακολουθήσεις.

«Για το ζήτημα των υποκλοπών η κυβέρνηση και εγώ έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή με ευθύτητα, αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες και ψηφίσαμε νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Και επεσήμανε: «Χωρίς να αγνοούμε τα λάθη που έγιναν και δίχως να είναι στις προθέσεις μας να διαλύσουμε την ΕΥΠ. Είναι κατά την άποψή μας μια λογική ισορροπία ανάμεσα στα αγαθά των ατομικών δικαιωμάτων και στην ανάγκη για συλλογική προστασία και ασφάλεια. Παλιές αδυναμίες δεν εξάντλησαν ακόμα τον επίλογό τους. Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν στο νέο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια ακόμα κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα του. Αποκαλύψεις οι οποίες έγιναν με διαρροές στοιχεία στα δικά σας μέσα πρώτα».

Η ερώτηση Μητσοτάκη που απέφυγε να απαντήσει ο Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε: «Ήρθατε κραδαίνοντας τελικά έναν φάκελο. Έγραφε απόρρητος. Έτσι δεν είναι; Τον κάνατε φείγ βολάν αλλά δεν μας απαντήσατε κ. Τσίπρα αν στην επιστολή υπήρχαν τα ονόματα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο, αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν».

Και αποκάλυψε: «Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Άλλη σας έστειλε; Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα, ναι ή όχι; Απαντήστε».

Στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να απαντήσει εάν η επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ περιλάμβανε «ονόματα», ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να δώσει ένα ξεκάθαρο «ναι» ή «όχι». Αντίθετα, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Ράμμος απαντούσε σε δική του επιστολή της 28ης Δεκεμβρίου που είχε «συγκεκριμένα ονόματα».

Και επανέλαβε, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «παίξουμε τις κουμπάρες», τον ισχυρισμό του ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος».

(από 21:00 και μετά...)

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ