Πολιτικη & Οικονομια

Ένα μολυσμένο sms «πρωταγωνιστεί» στην κόντρα για τις παρακολουθήσεις

Τι κατήγγειλε ο Ραγκούσης - Η απάντηση Πιερρακάκη

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παρακολουθήσεις - Ραγκούσης: Καταγγέλλει ότι κινητό πολίτη μολύνθηκε από Predator - Θεωρίες συνωμοσίας «βλέπει» ο Πιερρακάκης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, μετά την καταγγελία του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ένας πολίτης δέχθηκε μήνυμα το οποίο περιείχε το κακόβουλο λογισμικό Predator με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι πολίτης έλαβε το επιμολυσμένο μήνυμα, που παγίδευσε το κινητό του με το Predator, λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιό του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πιερρακάκη, για το πώς γνώριζαν χειριστές του Predator τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα του πολίτη.

«Ο λόγος που ζητήσαμε τον λόγο ήταν για να θέσουμε στην Ολομέλεια της Βουλής την υποχρέωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Πιερρακάκη, να έρθει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Πολίτης του οποίο του κινητό παγιδεύτηκε με το Predator, δέχθηκε μήνυμα που περιείχε αυτό το κακόβουλο λογισμικό, με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr» ανέφερε αρχικά ο κ. Ραγκούσης.

Και συνέχισε: «Ο πολίτης αυτός δέχθηκε το επιμολυσμένο μήνυμα, που παγίδευσε το κινητό του με το Predator, λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιό του. Δηλαδή την ώρα που περίμενε το SMS υπενθύμισης για το ραντεβού του εμβολίου του που είχε προγραμματίσει, αντί να πάρει το κανονικό SMS, πήρε το μολυσμένο».

«Ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να έρθει άμεσα να δώσει εξηγήσεις στην εθνική αντιπροσωπεία είναι πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator, το ενιαίο αυτό κέντρο παράνομων υποκλοπών ΕΥΠ και Predator, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου, το αυστηρό προσωπικό αυτό δεδομένο του πολίτη. Για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για το εμβόλιο. Ο πολίτης αυτός -όπως θα κάναμε όλοι μας- πάτησε το link και επιμολύνθηκε το κινητό του και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες και η προσωπική του ζωή στο Predator», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οφείλει ο κ. Πιερρακάκης να έρθει να δώσει αυτές τις εξηγήσεις διότι είναι προφανέστατο ότι προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που υπάρχουν στις πλατφόρμες gov.gr και στις άλλες πλατφόρμες του δημοσίου. Επίσης, προέκυψαν και οι καταγγελίες για την περιβόητη “Majoritas”, η οποία υπερηφανεύεται ότι βοήθησε την ΝΔ το 2019 να κερδίσει τις εκλογές χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας ακριβώς αυτά τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις. Οφείλει συνολικά για αυτούς τους λόγους ο κ. Πιερρακάκης να έρθει να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, εγκεφάλου αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός εάν ο κ. Πιερρακάκης προτιμά να στείλει την παραίτησή του», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Θεωρίες συνωμοσίας «βλέπει» ο Πιερρακάκης

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για θεωρίες συνωμοσίας πίσω από την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για το μολυσμένο μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr.

«Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να αποκτήσει κανείς πρόσβαση με υφαρπαγή στοιχείων του χρήστη, το σύστημα αυτό το χρησιμοποιούν 40.000 φαρμακοποιοί και τα ΚΕΠ», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στον Γιάννη Ραγκούση και τον εγκάλεσε για τους ισχυρισμούς του.

«Πάμε να το διαλύσουμε, ρίχνουμε λάσπη επειδή έχουμε εκλογές, ε, κάπου φτάνει», σχολίασε.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σε αυτό το κλίμα για δεύτερη ημέρα, ενώ ήδη από τις πρώτες ώρες υπήρξαν ύβρεις και διαπληκτισμοί εκτός ορίων. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Δείτε live τη διαδικασία στη Βουλή:

Χατζηδάκης: Τοξική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαι ο πρώτος που θέλει να διαλευκανθεί αυτή η δυσώδης υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτήν την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μη μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων», πρόσθεσε.

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Η πολιτική μου διαδρομή είναι διαυγής. Ωστόσο δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί, από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση. Να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό για να μη μένουν σκιές. Να διαλευκανθεί για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων», είπε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, όμως, σημείωσε ότι ενώ ο ίδιος ενδιαφέρεται να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική διάστασή της και «για βαθιά προσωπικούς λόγους», ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πρωτίστως για να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση και γι’ αυτό στοχοποιεί τον πρωθυπουργό.

Παππάς: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς που κατήγγειλε ότι στόχος του Μαξίμου ήταν να «πειθαναγκάσει το σύστημα». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, μίλησε και για το ειδικό δικαστήριο που τον αφορά, σημειώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν συνεταίρος με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, την εποχή που ήταν σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί ήταν υπό παρακολούθηση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Έχετε εξετάσει το υλικό της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων να έχει πέσει στα χέρια υπηκόων άλλης χώρας; αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να έχει συμβεί; Από πού αντλείτε την έπαρση και κατηγορείτε την αξιωματική αντιπολίτευση που υπέβαλε την πρόταση δυσπιστίας», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί συντριβή και ότι εν τέλει «έδωσε μάχη, όχι υπέρ αδυνάτου, με Λυσία, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης αλλά υπέρ απορρήτου».

Θεοδωρικάκος: Δεν κάνετε αντιπολίτευση στη ΝΔ, αλλά στην Ελλάδα

Σφοδρό «κατηγορώ» κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις πρακτικές στις οποίες επιδίδεται δεν ασκεί αντιπολίτευση στην ΝΔ, αλλά υπονομεύει την ίδια την χώρα, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και με αιχμή την πρόταση δυσπιστίας μίλησε για «μια προπαγανδιστική προεκλογική κίνηση, που επενδύει στις κρίσεις και τον διχασμό» από το κόμμα που «θέριεψε μέσα από αυτές» και τώρα επιχειρεί να τις επαναφέρει.

Απέδωσε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο έλλειμμά του να καταθέσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη χώρα και τόνισε ότι στην πραγματικότητα αυτή η συζήτηση που γίνεται σήμερα, δεν αφορά στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως απευθύνεται στα υπαρξιακά διλήμματα και προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπορεύεται, από την αδυναμία της να συσπειρώσει τον κόσμο της.

Γεωργαντάς: Η μόνη βεβαιωμένη εκτροπή είναι το «έξι στα έξι» του κ. Τσίπρα

Υπάρχει μόνο μία βεβαιωμένη και ομολογημένη εκτροπή, που είναι η κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα για «έξι στα έξι», όπως ανέφερε στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. «Πριν ξεκινήσει αύριο η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο αντιθεσμικός δίαυλος επικοινωνίας, που του επιτρέπει να ξέρει από πριν ποιο αίτημα να κάνει, για ποια πρόσωπα και τι απάντηση θα πάρει», σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά.

Πολάκης: Όσα κάνατε θα τα πληρώσετε

Είναι φανερό μετά από 3,5 χρόνια ότι δεν ήρθατε να αλλάξετε τη χώρα αλλά να τη ληστέψετε για ακόμα μια φορά, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, η κυβέρνηση ευθύνεται για την κερδοσκοπία.

«Υποθάλπηκε από την κυβέρνηση των κοριών του Κ. Μητσοτάκη για να τα οικονομήσουν 100 οικογένειες» ανέφερε και προσέθεσε ότι «αυτή την αναδιανομή που κάνατε (σε βάρος του λαού) να ξέρετε ότι αποκαλύφθηκε», και «θα τη πληρώσετε ακριβά στις εκλογές που έρχονται». Όπως είπε, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «όλα όσα κάνατε θα τα πληρώσετε. Θα στηθούν δικαστήρια, που εκεί θα υπάρξουν αποδείξεις του μαύρου χρήματος».