Ελλαδα

Το Netflix και τα γαλλικά Δημητρακόπουλου: Το «Ζαμέ Κορωπί» στο Emily in Paris

«Ζε μα πελ Νετφλίξ. H Έμιλί μας την ξέρει τη γλώσσα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίντεο του Netflix για τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου - Η Έμιλι από το «Emily in Paris» μαθαίνει το «Ζαμέ Κορωπί»

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο τρόπος που μιλά τα γαλλικά, παραμένει viral στα social media. Το Netflix Greece, στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, προσεγγίζει με χιουμοριστική διάθεση το θέμα που προέκυψε με το... «Ζαμέ Κορωπί» που είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξερχόμενος από το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, είχε κάνει δηλώσεις για να υπερασπιστεί την πρώην ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Θέλοντας να πει, «η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ corrompue (=διεφθαρμένη)», η λέξη ακούστηκε ως «κορωπί» λόγω της προφοράς του.

Στο χιουμοριστικό βίντεο του Netflix πρωταγωνιστεί η τηλεοπτική «Έμιλι» από τη δημοφιλή σειρά «Emily in Paris». Βρίσκεται σε αίθουσα διδασκαλίας, προσπαθώντας να μάθει γαλλικά.

Στις φράσεις που ακούγονται, ξεχωρίζει το «Ζαμέ Κορωπί». «Ζε μα πελ Νετφλίξ. H Έμιλί μας την ξέρει τη γλώσσα» αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, με το οποίο η δημοφιλής πλατφόρμα σχολιάζει τα γαλλικά που χρησιμοποίησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για να υπερασπιστεί την Εύα Καϊλή στο Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι και το Γαλλικό Ινστιτούτο δεν άφησε ασχολίαστα τα γαλλικά Δημητρακόπουλου, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του: «Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά;».