Trending Now

Το Γαλλικό Ινστιτούτο τρολάρει τα γαλλικά «Kορωπί» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή

«Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Γαλλικό Ινστιτούτο τρολάρει τα γαλλικά «Kορωπί» του δικηγόρου της Εύας Καϊλή
© EUROKINISSI/ΓΕΩΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Το Γαλλικό Ινστιτούτο τρολάρει τα γαλλικά του δικηγόρου της Εύας Καϊλή

Το Γαλλικό Ινστιτούτο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τα γαλλικά του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είναι ένα από τα trend στο Twitter καλώντας όσους επιθυμούν να μάθουν σωστά τη γλώσσα.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος βρέθηκε στο πλευρό της Εύας Καϊλή κατά την ακρόασή της στο δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου και όταν εξήλθε έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους χωρίς ωστόσο να έχει τη σωστή προφορά, με αποτέλεσμα μια συγκεκριμένη λέξη στη φράση «Η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ corrompue (=διεφθαρμένη)» να ακουστεί ως «κορωπί».

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν φρενίτιδα στις μηχανές αναζήτησης, καθώς οι ξένοι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τη νέα λέξη εις τι Γαλιστί… «Κορωπί». Το ίδιο συνέβη και στο Twitter με εκατοντάδες χρήστες να σχολιάζουν επικριτικά μεν, αλλά με μπόλικη δόση χιούμορ δε, τις δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά;», σχολίασε το Γαλλικό Ινστιτούτο με τη σειρά του, συμμετέχοντας στο ανελέητο τρολάρισμα που συνεχίζεται από χθες στα social media.

🔴 Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε πραγματικά γαλλικά; Ανακαλύψτε το νέο πρόγραμμα μαθημάτων του Γαλλικού Ινστιτούτου, για...

Posted by Institut français de Grèce - Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος on Friday, December 23, 2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ