- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
46 οι νεκροί από την ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο
Το Κρεμλίνο αρνείται το χτύπημα
Ουκρανία: Σε 46 ανήλθαν τα θύματα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Ντνίπρο
Σε 46 ανήλθαν τα θύματα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας στις 14 Ιανουαρίου, κατά την οποία επλήγη εννιαόροφη πολυκατοικία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.
Ο ίδιος είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι τελικός. «Ένδεκα άνθρωποι δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί και άλλοι τόσοι θεωρούνται αγνοούμενοι. Η διαδικασία της αναγνώρισης συνεχίζεται», δήλωσε ίδιος, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 80.
«Στα νοσοκομεία της πόλης υπό ιατρική παρακολούθηση νοσηλεύονται 24 τραυματίες. Τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο κοριτσάκι», δήλωσε ο Ρεζνιτσένκο.
Από το πυραυλικό πλήγμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στα σπίτια τους, καταστράφηκε πλήρως ένα ολόκληρο τμήμα της πολυκατοικίας.
Στο τμήμα της πολυκατοικίας που καταστράφηκε υπήρχαν 72 διαμερίσματα, στα οποία διέμεναν 200 άνθρωποι. Συνολικά στο συγκρότημα των πολυκατοικιών στο οποίο ανήκει και η πολυκατοικία που επλήγη, διαμένουν 1.600 άνθρωποι.
Σύμφωνα με ουκρανούς στρατιωτικούς, ένας ρωσικός πύραυλος τύπου Χ-22 που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροπλανοφόρα στη θάλασσα έπληξε πολυώροφο κτίριο στο Ντνίπρο. Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι «οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν πλήττουν κτίρια κατοικιών».
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, είχε δηλώσει μετά το πλήγμα ότι στο σπίτι έπεσε ένας ρωσικός πύραυλος «που εκτοξεύτηκε για να πλήξει μια ενεργειακή υποδομή» και καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνας της Ουκρανίας.
Ουκρανία: Για «τοπική αντεπίθεση» των Ρώσων κοντά στη Ζαπορίζια, μιλούν οι κατοχικές αρχές
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια «τοπική αντεπίθεση» κοντά στην πόλη Ορέχιβ, στη νότια Ουκρανία, όπου το μέτωπο παραμένει σε γενικές γραμμές στάσιμο εδώ και πολλούς μήνες, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών.
«Οι στρατιώτες μας εξαπέλυσαν μια τοπική επίθεση κοντά στην πόλη Ορέχιβ, η οποία κατέχεται ακόμη προσωρινά από τους Ουκρανούς μαχητές», είπε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, στέλεχος των κατοχικών αρχών στην περιοχή της Ζαπορίζια. Όπως υποστήριξε, λόγω της επίθεσης οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις.
«Οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις που κατέλαβαν. Το έδαφος της περιοχής της Ζαπορίζια που απελευθερώνεται από τους Ουκρανούς μαχητές αυξάνεται σταδιακά», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
Μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη της Χερσώνας, στις αρχές Νοεμβρίου, το μέτωπο στη νότια Ουκρανία παραμένει σχεδόν στάσιμο. Η επαρχία Ζαπορίζια ελέγχεται εν μέρει από τη Μόσχα – όχι όμως και η ομώνυμη πόλη.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έκανε καμία αναφορά στο Ορέχιβ, στην καθημερινή ενημέρωσή του σήμερα το πρωί.
Οι μάχες το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της πόλης Σολεντάρ και τα τοπικά αλατωρυχεία. Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται και στη γειτονική πόλη Μπαχμούτ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.