Πολιτικη & Οικονομια

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος

Κάνει λόγο για «σοκαριστική κατάθεση» στο ειδικό δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η ανακοίνωση για τις καταθέσεις στο ειδικό δικαστήριο - Κάλεσμα για εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδρομή μαύρου χρήματος

Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι όσα κατατέθηκαν την Πέμπτη στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά «είναι σοκαριστικά».

«Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει: 

«Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

ΝΔ: «Η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική»

Και η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της σήμερα (13.1) υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «σιωπούν εκκωφαντικά». 

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι "έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ"», αναφέρει αρχικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει: 

«Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

  • α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος»
  • β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς
  • γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ