Πολιτικη & Οικονομια

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα η κηδεία - Ποιοι επίσημοι θα παραβρεθούν

Ετοιμασίες στο Τατόι - Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία - Ποιοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών θα δώσουν το παρών.
Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου © Menelaos Myrillas / SOOC

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η εξόδιος ακολουθία - Ποιοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών θα δώσουν το παρών.

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Νωρίτερα θα είναι ανοιχτό το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα έχει μεταφερθεί η σορός, για να αποδοθεί φόρος τιμής. Θα ακολουθήσει τη ταφή του τέως βασιλιά στο Τατόι. 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ποιοι θα παραβρεθούν

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, στην Αθήνα θα μεταβεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Στην κηδεία το «παρών» θα δώσει και ο Χουάν Κάρλος, επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι, υποστηρίζει ο Κάρλος Χερέρα, διευθυντής και παρουσιαστής της εκπομπής «Herrera en Cope».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpqcjtjhj26p)

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το OPEN, την Κυριακή θα φτάσει ο Δούκας του Λουξεμβούργου. Ήδη έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν εκπρόσωποι της Δανίας, της Αγγλίας και της Ισπανίας και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, τη Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας. Το αργότερα μέχρι το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, αναμένεται να έχουν γίνει γνωστά τα προγράμματα όλων των επισήμων.

Την ώρα που οι Αρχές αναμένουν τις επίσημες απαντήσεις, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο. Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Αρχές περιμένουν εκπροσώπους από όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα στην πρωτεύουσα. Εξάλλου πρόκειται για επίσημα πρόσωπα και η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την παρουσία τους. Το γεγονός ότι η τελετή της κηδείας θα γίνει στην Μητρόπολη, στο κέντρο της Αθήνας και η κηδεία στο Τατόι, ουσιαστικά σημαίνει ότι τα πρόσωπα αυτά θα διασχίσουν ένα μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Εργασίες στο Τατόι

Από το πρωί κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και Εξωτερικών βρίσκονται στο Τατόι, ώστε να κάνουν σχεδιασμό για το που θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι καλεσμένοι και τα διεθνή Μέσα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpq89evdk4wh)

Οι εργασίες στο Τατόι έχουν ξεκινήσει από χθες, με υλοτομικές εργασίες και αναχώσεις, ενώ σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία, η αδερφή του Βασίλισσα Σοφία και ο μικρός του γιος Φίλιππος κατέφτασαν στο κτήμα για να επιθεωρήσουν από κοντά τις εργασίες. Από νωρίς το πρωί σκαπτικά μηχανήματα, μπουλντόζες και φορτηγά φτάνουν στο κτήμα προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθούν έγκαιρα.

Σημειώνεται ότι το κτήμα έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ