Πολιτικη & Οικονομια

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας

Μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο πρόεδρο Λούλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποστηρικτής του Μπολσονάρου ανάμεσα σε αστυνομικούς μετά την εισβολή στο Κογκρέσο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας
Υποστηρικτής του Μπολσονάρου ανάμεσα σε αστυνομικούς μετά την εισβολή στο Κογκρέσο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας © EPA/ANDRE BORGES

«H Ελλάδα καταδικάζει την εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας» αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του - Μήνυμα συμπαράστασης στον πρόεδρο Λούλα

Εκφράζουμε τη «βαθιά ανησυχία και τον αποτροπιασμό μας για τις χθεσινές επιθέσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς στη Μπραζίλια της Βραζιλίας», αναφέρει το Yπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις και στηρίζει πλήρως τον δημοκρατικά εκλεγμένο από τον λαό της Βραζιλίας πρόεδρο Λούλα, την κυβέρνησή του και τα νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Βραζιλίας», προστίθεται.

Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στον πρόεδρο Λούλα έστειλαν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έκανε και ένα αιχμηρό σχόλιο για τη «”σχολή” που εγκαινίασε ο Τραμπ» μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από δύο χρόνια.

Την Κυριακή (9/1) οπαδοί του Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο, στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια. Ακολούθησαν επεισόδια, με αστυνομικούς και στρατιώτες στη Βραζιλία να προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών, την ώρα που τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες καταστροφής σε εμβληματικά κτίρια της πρωτεύουσας, τα οποία οραματίστηκε και σχεδίασε ο διάσημος βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Νιμάγιερ.

Mass arrests made in Brazil after invasion of government buildings

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ