Κοσμος

Μαζικές συλλήψεις στη Βραζιλία μετά την εισβολή στο Κογκρέσο (βίντεο)

Μεγάλες καταστροφές σε κυβερνητικά κτίρια από τους οπαδούς του Μπολσονάρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπολσοναριστές έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς στην πρωτεύουσα Μπραζίλια μετά την εισβολή στο Κογκρέσο
Μπολσοναριστές έχουν συλληφθεί από αστυνομικούς στην πρωτεύουσα Μπραζίλια μετά την εισβολή στο Κογκρέσο © EPA/ANDRE BORGES

Εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας - Περισσότερες από 150 συλλήψεις διαδηλωτών

Στη Βραζιλία τουλάχιστον 150 οπαδοί του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου συνελήφθησαν μετά την εισβολή στο Κογκρέσο και τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν σε κυβερνητικά κτίρια την Κυριακή (8/1) στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Σε πλάνα που μετέδωσε το CNN Brasil υπάρχουν μπολσοναριστές, πολλοί από τους οποίους φορούν τα κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Βαδίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα στη ράμπα που οδηγεί προς και από το προεδρικό μέγαρο Πλανάλτου, φρουρούμενοι από αστυνομικούς.

Σε άλλες εικόνες διακρίνεται λεωφορείο γεμάτο συλληφθέντες διαδηλωτές να αναχωρεί μετά την εισβολή στο Κογκρέσο, την οποία καταδίκασε η διεθνής κοινότητα.

Η μονάδα της αστυνομίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια της Γερουσίας ανακοίνωσε πως συνέλαβε περίπου 30 ανθρώπους μέσα στην αίθουσα, που είχαν καταλάβει νωρίτερα οπαδοί του Ζαΐχ Μπολσονάρου, όπως και τη Βουλή, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Καθώς έπεφτε η νύχτα στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης στη Βραζιλία άρχισαν να ανακτούν τον έλεγχο της κατάστασης, χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση.

Bolsonaro supporters storm National Congress in Brazil
Brazil's president condemns storming of presidential palace

Με πληροφορίες από Reuters/Sky News/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ