Ελλαδα

Ξυλόκαστρο: Ανασφάλιστη φέρεται να ήταν η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε σήμερα

Τι απαντά η δημοτική αρχή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρή σε τροχαίο με απορριμματοφόρο στο Ξυλόκαστρο εργαζόμενη στην καθαριότητα
Νεκρή σε τροχαίο με απορριμματοφόρο στο Ξυλόκαστρο εργαζόμενη στην καθαριότητα © EUROKINISSI

Ξυλόκαστρο: Ανασφάλιστη φέρεται να ήταν η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας που σκοτώθηκε σήμερα

Ανασφάλιστη φέρεται να ήταν η 45χρονη υπάλληλος καθαριότητας, μητέρα δύο παιδιών, που σκοτώθηκε στο Ξυλόκαστρο όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο απορριματοφόρο στο οποίο εργαζόταν. Αυτό καταγγέλλουν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού και η συνδικαλιστική οργάνωση ΔΑΣ-ΟΤΑ. 

Όπως αναφέρει o πρόεδρος της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκος Δαρδαμάνης «στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο όχι μόνο η συνάδελφος που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της αλλά και το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν ανασφάλιστο».

Και προσθέτει: «Και άλλοι συνάδελφοι εργάζονται ανασφάλιστοι στο δήμο και αμείβονται με ‘μεροκάματο”, δηλαδή, "μαύρο" χρήμα».

«Παρότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας με δίμηνες συμβάσεις, εκείνος αρνείται, καθώς στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας» συνεχίζει στην καταγγελία του.

«Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή» συμπληρώνει.

Τι απαντά ο Δήμος Ξυλοκάστρου στην καταγγελία ότι η υπάλληλος ήταν ανασφάλιστη

Άμεση ήταν η απάντηση από τον δήμο. «Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλάι της οικογένειας που θρηνεί την απώλειά της» ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος.

Και πρόσθεσε στις δηλώσεις του στο loutrakiblog: «Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις για την καθαριότητα και τη λειτουργία της. Ο κύριος αυτός σήμερα καταγγέλλει κάτι που δεν ισχύει και αποδεικνύεται βεβαίως. Το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ό,τι προβλέπεται. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 06.30 το πρωί. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μια νέα γυναίκα, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας με αυτό τον τρόπο. Το ΙΧ καρφώθηκε με ταχύτητα πίσω από το απορριμματοφόρο και τη σκότωσε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε δίπλα στην οικογένειά της».

Ξυλόκαστρο: Μητέρα δύο παιδιών η 45χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το απορριμματοφόρο

Η εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου, μητέρα δύο παιδιών, είχε βγει με το απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των σκουπιδιών, όταν ΙΧ «καρφώθηκε» στο όχημα.

Ελάχιστα λεπτά πριν τις επτά το πρωί της Κυριακής στο 43ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών στην περιοχή Κάτω Πιτσά η 45χρονη βρισκόταν στην αριστερή πλευρά του απορριμματοφόρου στην ειδική θέση εργασίας του οχήματος.

Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 35χρονο έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και καρφώνεται στο βαρύ όχημα συνθλίβοντας την γυναίκα.

Το όχημα του 35χρονου που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα διαλύθηκε. Ο ίδιος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ