Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Η Δημοκρατία απειλείται από την ακροδεξιά στη Βραζιλία»

«Πλήρης αλληλεγγύη στον πρόεδρο Λούλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλληλεγγύη Τσίπρα στον Λούλα μετά την εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας
Αλληλεγγύη Τσίπρα στον Λούλα μετά την εισβολή στο Κογκρέσο της Βραζιλίας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αλέξης Τσίπρας για εισβολή στο Κογκρέσο στη Βραζιλία - Μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο Λούλα - Καταδίκασε τους οπαδούς του Μπολσονάρου

Στη Βραζιλία και την εισβολή στο Κογκρέσο αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του στα social media.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του στον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα και επισημαίνει ότι «η Δημοκρατία απειλείται για άλλη μια φορά από τις οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς».

Στην ανάρτησή του για την εισβολή στο Κογκρέσο ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τη διεθνή κοινότητα «να καταδικάσει αμέσως την προσπάθεια ανατροπής του εκλεγμένου Προέδρου και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών στη Βραζιλία».

Το μεσημέρι της Κυριακής (9/1) οπαδοί του Ζαΐχ Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, διαμαρτυρόμενοι εκ νέου για το εκλογικό αποτέλεσμα στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Bolsonaro supporters storm National Congress in Brazil

Η ανάρτηση Τσίπρα για τη Βραζιλία και την εισβολή στο Κογκρέσο

«Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Λούλα και στήριξη στη δημοκρατία που απειλείται για άλλη μια φορά από τις οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς.

» Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αμέσως την προσπάθεια ανατροπής του εκλεγμένου Προέδρου και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών στη Βραζιλία» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν παρών στην ορκωμοσία Λούλα την Πρωτοχρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ