Πολιτικη & Οικονομια

«Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή»: Συγκινεί ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε στα social media

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και η ανάρτησή του ανήμερα των Θεοφανίων

Η Φώφη Γεννηματά σήμερα (6.1) θα γιόρταζε και ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, με μία ανάρτησή του στα social media, συγκινεί, γράφοντας για τα γλέντια που στήνονταν στο σπίτι της πολιτικού κάθε Θεοφάνια. 

«Σαν σήμερα θα είχαμε γιορτή. Και η Φώφη ήξερε να γλεντάει. Σε ένα σπίτι ανοιχτό όπου χωρούσαν όλοι και δεν χρειάζονταν πρόσκληση. Η Φώφη λείπει. Μου λείπει πολύ, λείπει από τα παιδιά, από όλους τους συγγενείς. Λείπει από όσους την αγάπησαν και πίστεψαν σε αυτήν. Και ήταν πολλοί. Λείπει το χαμόγελο της, η τόλμη και η αποφασιστικότητα της, το ήθος και η εντιμότητα της, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα», γράφει ο Ανδρέας Τσούνης και προσθέτει:

«Λείπει το ανθρώπινο πρόσωπο που είχε φέρει στην πολιτική. Συνεχίζουμε στον δρόμο της, δεν την ξεχνάμε, τιμούμε την παρακαταθήκη της. Συνεχίζουμε στο ζεϊμπέκικο της ζωής που μας δίδαξες και μόνον εσύ ήξερες να χορεύεις τόσο αληθινά». 

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή στις 25 Οκτωβρίου 2021 μετά από μάχη που έδωσε για πολλά χρόνια με τον καρκίνο.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατό της ανακοινώθηκε η δημιουργία του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που αφορά τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών σε γυναίκες 50-69 ετών. Περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι γι' αυτές τις γυναίκες το ραντεβού για τη μαστογραφία μπορεί να τους έσωσε τη ζωή και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ