- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μητσοτάκης για πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Πάνω από 4.000 γυναίκες έκαναν ήδη μαστογραφία
H ανάρτηση του πρωθυπουργού
Μητσοτάκης για πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Πάνω από 4.000 γυναίκες έκαναν ήδη μαστογραφία
Περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία, τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter –που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο– αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννήματα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι γι' αυτές τις γυναίκες το ραντεβού για τη μαστογραφία μπορεί να τους έσωσε τη ζωή και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του:
«Mέσω του προγράμματος “Φώφη Γεννηματά”, περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή. Είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις».
Mέσω του προγράμματος Φώφη Γεννηματά, περισσότερες από 4.000 γυναίκες έχουν διαγνωστεί έγκαιρα και σήμερα κάνουν θεραπεία. Για αυτές τις γυναίκες, το ραντεβού αυτό μπορεί να τους έσωσε τη ζωή.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) January 3, 2023
Είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσεις. #τοραντεβούμου https://t.co/dKTRkQ5YDA pic.twitter.com/O3jGP4ICRN
Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού - Φώφη Γεννηματά» παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και υλοποιείται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ και ενσωματώνει την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν. Είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία δεν περιμένει να πάει ο πολίτης στον γιατρό επειδή παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αλλά προσεγγίζει εκείνη τον πολίτη για να του υπενθυμίσει να φροντίσει τον εαυτό του, διαμορφώνοντας παράλληλα το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να μπορεί να το κάνει χωρίς ταλαιπωρία και κόστος.
Το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αφορά δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών. Αυτό είναι το ηλικιακό φάσμα που σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες (πρόκειται πάντα για προσυμπτωματικό έλεγχο σε επίπεδο πληθυσμού και όχι για το ατομικό προφίλ υγείας και τους παράγοντες κινδύνου που μπορεί να έχει πχ μια γυναίκα με οικογενειακό ιστορικό και θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού της για έλεγχο – οι εξετάσεις αυτές καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουν να καλύπτονται, ανεξάρτητα από το παρόν πρόγραμμα), έχει το μεγαλύτερο όφελος από αυτήν την εξέταση. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή, εύκολη επιλογή, μειώνοντας τα εμπόδια στην πρόσβαση για όλες τις γυναίκες. Έτσι, το πρόγραμμα, δε σταματά στη διενέργεια δωρεάν εξέτασης ψηφιακής μαστογραφίας, αλλά περιλαμβάνει και δωρεάν επίσκεψη στον γιατρό για τις γυναίκες που θα έχουν ευρήματα και δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος για περαιτέρω αποσαφήνιση των ευρημάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.