Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν έχει σχέση με τις εκλογές

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους πολίτες για το 2023
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους πολίτες για το 2023 © YouTube/

Μητσοτάκης: Η ανακοίνωση για τον κατώτατο μισθό δεν έχει σχέση με τις εκλογές

Δεν έχει σχέση με τις εκλογές η ανακοίνωση για τον κατώτατο μισθό, θέλω να το αποσαφηνίσω, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η επιλογή η αύξηση να έρθει έναν μήνα νωρίτερα ενέχει το στοιχείο ότι τελειώνει τον πρώτο τρίμηνο τον Απρίλιο, αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το νέο έτος αναφέρθηκε χθες στα θετικά βήματα που έγιναν το 2022 για τη χώρα αλλά και σε αυτά που έρχονται το 2023, με βασικότερο την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως είπε «από την 1η Απριλίου, νωρίτερα από πέρυσι, θα αυξηθεί και πάλι ο κατώτατος μισθός».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από την 1η του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, μετά από πολλά χρόνια, αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα δουν αυξήσεις στις απολαβές τους. Και πλέον όλοι οι Έλληνες θα ανακουφιστούν από την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Από τον Φεβρουάριο, επίσης, η πολιτεία θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των βασικών εξόδων των νοικοκυριών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ