- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη Χειμάρρα αύριο ο Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με μέλη της ομογένειας
Το καρφί Δένδια για τη διείσδυση της Τουρκίας στην Αλβανία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο, Πέμπτη, τη Χειμάρρα - Θα συναντηθεί με μέλη της ομογένειας
H επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και αναβλήθηκε, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του.
Σημειώνεται ότι η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο, σε περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί τη Χειμμάρρα.
Αλβανία - Δένδιας: Το καρφί για τη διείσδυση της Τουρκίας
Παράλληλα, με καρφιά για τη διείσδυση της Τουρκίας στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης των Τιράνων με την τουρκική εταιρεία που παράγει τα drones Bayraktar και τις ευχαριστίες του Ράμα στον Ερντογάν, συνοδεύτηκαν οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια μετά τη συνάντηση που είχε με την Αλβανίδα ομόλογό του, Όλτα Τσάκα.
Με αφορμή την ετοιμότητα της Ελλάδας για την ενταξιακή προοπτική στην ΕΕ της Αλβανίας, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «είναι μονόδρομος όταν έχουν κάνει την εμφάνισή τους αναθεωρητικές δυνάμεις που θέλουν να επιστρέψουμε σε άλλες εποχές και αντιλήψεις και θέλουν να επηρεάσουν τα δυτικά βαλκάνια όχι με στόχο τη συνεργασία αλλά για να δημιουργήσουν ζώνες επιρροής».
Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην ταύτιση απόψεων με την Αλβανίδα ομόλογό του για την επιτάχυνση του διαλόγου στη βάση της υφιστάμενης πολιτικής συμφωνίας επί της αρχής που συνάψαμε πριν από δύο χρόνια ώστε να καταλύξουμε σε έναν συμβιβασμό που θα μας επιτρέψει να καταθέσουμε συνυποσχετικό στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».
Ι was welcomed today by #Albania FM @xhacka_olta in #Tirana. Following recent discussions in #Athens, earlier this month, today’s talks focused on further developing 🇬🇷-🇦🇱relations, #WesternBalkans 🇪🇺path, int’l/regional developments, 🇷🇺invasion of🇺🇦, #EasternMediterranean. pic.twitter.com/gK9QzATpya
— Nikos Dendias (@NikosDendias) December 21, 2022
Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας αναφέρθηκε σε άλλα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα όπως η χάραξη συνόρων, με το θέμα των «πυραμίδων» αλλά και η συμφωνία για την αποφυγή μεθοριακών επεισοδίων.
🇦🇱 FM @xhacka_olta welcomes today in #Tirana her counterpart, 🇬🇷 Minister of Foreign Affairs,@NikosDendias.
— Albanian MEFA 🇦🇱 (@AlbanianDiplo) December 21, 2022
📑Focus on:
🤝 #Albania & #Greece bilateral relations;
🇪🇺 #European perspective of the #WB;
🌍 Security & Stability of the region & beyond.
🇦🇱🤝🇬🇷 pic.twitter.com/uROqmHzeDS
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αλβανία θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα, ενώ κατά την παραμονή μου στα Τίρανα θα επισκεφθεί το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο, καθώς και το Αλβανοαμερικανικό σχολείο «Πρωταγωνιστές», το οποίο λειτουργεί υπό το ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.