Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης για την καταδίκη Ιμάμογλου: Μια σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία

Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου
Κώστας Μπακογιάννης και Εκρέμ Ιμάμογλου (Φωτογραφία αρχείου) © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του, σχολίασε την καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου – Το μήνυμα στήριξης

Για «μια σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στην Τουρκία» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση τουρκικού δικαστηρίου για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebok.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τον κ. Ιμάμογλου και του μετέφερε «τη στήριξη και συμπαράσταση των δημάρχων που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων

«Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων ενός δημάρχου, συμμάχου της Ειρήνης, της Δικαιοσύνης και της Οικουμενικότητας, προκαλεί θλίψη και οργή. Επικοινώνησα προσωπικά με τον φίλο Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του μετέφερα την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση όλων των συναδέλφων, που μετέχουν στις προσπάθειες συνεργασίας και διπλωματίας των πόλεων μας. Είμαι βέβαιος πως ο λαός και η ιστορία θα τον δικαιώσουν».

Μια αληθινά σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία στη γειτονική Τουρκία. Η απόφαση στέρησης της ελευθερίας και των πολιτικών...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Wednesday, December 14, 2022

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση άνω των δύο ετών και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατά το διάστημα αυτό, για «προσβολή αξιωματούχων», έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

«Μια χούφτα άνθρωποι δεν μπορούν να καταχραστούν την εξουσία που μας εμπιστεύτηκε ο λαός. Ο αγώνας μας ξαναρχίζει με ακόμη περισσότερη ορμή», δήλωσε ο Ιμάμογλου μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Ο Ιμάμογλου χαρακτήρισε «αδιανόητη» και «πολιτική» την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι «μια σύνοψη των συνθηκών» που επικρατούν στην Τουρκία.

Οι νομικοί σύμβουλοί του ανέφεραν ότι η ποινή φυλάκισης συνοδεύεται από «στέρηση ορισμένων (πολιτικών) δικαιωμάτων», όπως αυτό της εκλογιμότητας, για διάστημα ίσο με τη στέρηση της ελευθερίας του. Εάν διατηρηθεί αυτή η ποινή στο Εφετείο, «η απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας θα είναι ίσης διάρκειας με την επιβληθείσα φυλάκιση», εξήγησε ο Πολάτ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ