Πολιτικη & Οικονομια

Ο Θεοδωρικάκος διαψεύδει ότι παρέλαβε έκθεση για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Τι ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η διάψευση του ΥΠΡΟΠΟ, Τάκη Θεοδωρικάκου, για έκθεση από την ΕΛ.ΑΣ. - Τα δημοσιεύματα

O Τάκης Θεοδωρικάκος διαψεύδει ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε έκθεση με στοιχεία από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ

«Κατηγορηματικά διαψεύδεται δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει παραλάβει έκθεση με στοιχεία από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο υπουργός έχει ζητήσει να ενταθούν οι έρευνες από τις αστυνομικές υπηρεσίες για να βρεθούν οι ένοχοι, όπως ισχύει και σε κάθε ανοιχτή εγκληματική υπόθεση», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Τι ανέφερε δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου

Δημοσίευμα του κυριακάτικου Τύπου υποστήριζε ότι από την έρευνα των αρχών προέκυψε ένα νέο δεδομένο που στρέφει τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε πως πρόσφατα παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Μάλιστα, αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοιχτός, αφού, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοιχείων που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν στην Εισαγγελία δικογραφία, από την οποία θα προκύψουν αυτόματα και εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα». 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η ΕΣΗΕΑ αφιερώνει το 2023 στη μνήμη του

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με επιστολές που απηύθυνε η ΕΣΗΕΑ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.

«Θεωρούμε ότι είναι ζήτημα τιμής για τη χώρα μας και ένδειξη πως η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει και οι θεσμοί λειτουργούν. Αν και έχουν περάσει 609 ημέρες από τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εκλαμβάνεται ως απειλή για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Η ΕΣΗΕΑ και όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αντίθετα ο χρόνος που περνά ενδυναμώνει την αποφασιστικότητά μας στη διεκδίκηση του πάνδημου αιτήματος για απονομή δικαιοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει: 

«Υπενθυμίζουμε ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον, που δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς οργανώσεις δημοσιογράφων συνεχίζουν να απευθύνουν ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η δολοφονία εμφανίζεται σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ